Elevi din mai multe judeţe ale ţării aşteaptă banii pentru navetă de aproape un an de zile. Ministrul Educaţiei intenţionează să schimbe legea

Data publicării:
elevi-6

 

Au dreptul la transport gratuit, dar sunt nevoiţi să scoată bani din buzunar dacă vor să ajungă la şcoală. Ministerul Educaţiei nu a mai decontat de aproape un an banii daţi pe navetă de elevii din mai multe judeţe ale ţării.

Din toamna anului trecut, în judeţul Covasna, cei 2500 de elevi navetişti aşteaptă de la minister banii pentru transport, în cuantum total de 1,8 milioane de lei. În Suceava, pentru 7500 de elevi nu a fost decontată suma de 6,9 milioane de lei.

În judeţul Botoşani, în schimb, cei aproape 7000 de elevi din anul şcolar 2012-2013 s-au achitat 30% din valoarea abonamentelor de navetă. În Cluj mai sunt restante aproximativ 3 milioane de lei, bani îndelung aşteptaţi de cei 3000 de elevi navetişti.

În plus, ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat recent că va modifica legea pentru plata navetei, motiv pentru care tinerii se tem că vor primi sume mai mici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri