Sari la conținut

Elevi fără bănci în clasa pregătitoare. Sunt și clase cu 35 de copii, în loc de 25

În clasa Georgetei Martin învaţă de anul acesta 34 de copii. Chiar dacă are ani de experiență în spate, învățătoarea spune că îi este greu să se descurce cu atât de mulţi elevi.

„Numărul este o problemă foarte mare. Una este să te apleci la un număr mai mic de copii şi alta e la aşa un număr mare”, spune învățătoarea.

La şcoala cinci din Braşov, 158 de copii au început anul acesta clasa pregătitoare.

„Au venit şi din alte judeţe, suntem nevoiţi să îi primim, nu putem să lăsăm copiii neşcolarizaţi”, spune directoarea școlii, Silvia Baciu.

La şcoala generală numărul 8 sunt atât de mulţi elevi, încât unii pur şi simplu nu mai au loc în bănci. Întrebată despre această situație, directoarea școlii nu a dorit să comenteze.

Cei de la Inspectoratul Şcolar s-au autosesizat atunci când au realizat cât de aglomerate sunt clasele pregătitoare.

„Am stabilit o inspecție tematică pe parcusrul semestrului I, în care dorim să analizăm modul în care s-a desfășurat înscrierea copiilor, domiciliul părinților”, spune Ariana Bucur, inspector şcolar general al ISJ Braşov.

Şcolile în care există clase cu prea mulţi elevi sunt cele cu o reputaţie foarte bună. În total, la Braşov au început clasa pregătitoare 2.300 de copii.a