Acuzația unui părinte: Elevii de clasa a IV-a învață pseudoștiință din Manualul de Limba și Literatura Română

Data actualizării: Data publicării:
munctii-bucegi

Pseudoștiință, asta învață copiii din Manualul de Limba și Literatura Română pentru clasa a IV-a, avizat de Ministerul Educației, acuză părintele unui copil. Manualul este publicat de Editura INTUITEXT, sub semnăturile a cinci specialiști acreditați.

Elevii de clasa a IV-a află de la pagina 77 a Manualului de Limba și Literatura Română că „în Munții Bucegi, în preajma stâncilor Babele și Sfinxul, există o zonă de un kilometru pătrat în care organismul nu obosește și se înviorează brusc”.

Autorii manualelor citează niște specialiști, însă fără să menționeze vreo sursă clară, care spun că acolo „se manifestă un fenomen magnetic rar întâlnit, care are efecte benefice uluitoare asupra organismului uman”.

Mai departe, aceștia fac apel la credința populară și religie și scriu că „avem de-a face cu legendarul loc dintre cer și pământ numit Gura de Rai, un spațiu între cer și pământ cu un caracter sfânt, un loc benefic”.

Aceste informații au fost descoperite de un părinte și le-a semnalat pe Facebook. Manualul poate fi consultat pe site-ul Ministerului Educației aici.

Ăsta nu-i ceva fotoşop, e un paragraf din lecţia lui fi-mio, care are ca titlu "Parcul Naţional Bucegi - Text informativ". Nebunul de Vasile Rudan, ăla cu tunelurile de supt Crăpaţi, cred că e mândru de acest manual, în spatele textului vedeţi coperta şi autorii mizeriei de se interpretează manual şi este aprobată de Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării, cum altfel?! Ştiinţifice!”, a scris Tiberiu Popescu.

Digi24 a solicitat un punct de vedere Ministerului Educației.

Cine sunt autorii manualului

  • prof. dr. Mirela Mihăescu - inspector școlar;
  • Ştefan Pacearcă - inspector şcolar pentru învăţământ primar;
  • Aniţa Dulman - psiholog;
  • Crenguţa Alexe - corpul de metodişti al IȘJ Dâmbovița - învăţământ primar;
  • Otilia Brebenel - cercetător stiinţific al Institutului de Ştiinţe ale Educaţiei.

Greșeli și informații eronate în mai multe manuale

Mai multe manuale au fost redactate greşit, între acestea fiind cel de Biologie, în care într-o imagine care prezintă organele din corpul uman ficatul şi inima erau aşezate greşit, lungimea totală a vaselor de sânge din corpul uman avea fie peste 160.000 de kilometri, fie 96.000 de kilometri, dar şi cel de Geografie, în care oraşul Turnu Măgurele era poziţionat pe hartă acolo unde este, de fapt, oraşul Drobeta-Turnu Severin, la fel şi Marea Moartă, care era pusă pe hartă în locul Mării Roşii. În plus, insula Ascension era scrisă „Asuncion”, în timă ce Guyana Franceză era scrisă cu „i” şi nu cu ”y”.

De asemenea, au fost semnalate greșeli și în Manualul de matematică de clasa I, în care simbolul "mai mic" între numărul 12 şi numărul 16 este trecut corect, doar că la interpretare se spune că, de fapt, 12 este mai mare decât 16.

Fost ministru al Educației și profesor de Matematică, Liviu Pop a susținut în mod eronat că „în unele cazuri, 12 este mai mare decât 16”.

Citește și Autorii manualelor unice, „dar cu greşeli multiple” au încasat între 25.000 - 40.000 de lei brut

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri