Elevii din clasele a XI-a și a XII-a încep testele de simulare a Bacalaureatului. Subiectele la limba română 

Data publicării:
bac

 

ACTUALIZARE 11.04: Elevii de clasa a XI-a de la profilul real au avut la subiectul I de la simularea examenului de Bacalaureat nouă cerințe pornind de la poezia „Nici luna luminoasă, nici stelele din ceri” de Mihai Eminescu. Printre cerințe s-au numărat găsirea unor sinonime pentru anumite cuvinte, explicarea rolului cratimei, identificarea motivelor literare prezente în text și comentarea primei strofe a poeziei.

La subiectul al II-lea, elevii au trebuit să scrie un text argumentativ despre utilitatea telefoanelor mobile pentru omul contemporan.

Subiectul III a constat în redactarea unui eseu în care să fie prezentată tema și viziunea despre lume într-un basm cult studiat.

clasa XII partea a doua
clasa XII partea a doua


Elevii de clasa a XII-a de la profilul real au trebuit să rezolve nouă cerințe, la subiectul I, pornind de la poezia „În seara asta” de Adrian Maniu.

La subiectul al II-lea, elevii au redactat un text argumentativ despre rolul dezbaterilor publice în adoptarea unor legi, iar la subiectul al III-lea cerința a fost redactarea unui eseu despre particularitățile de construcție a unui personaj dintr-un text narativ studiat aparținând lui Liviu Rebreanu sau George Călinescu. 



Mâine este programată proba la limba şi literatura maternă, pentru minorități, miercuri - proba obligatorie a profilului matematică sau Istorie, iar joi va fi proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi afişate pe 18 martie. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri