Elevii, liberi în 2 decembrie. Când va fi recuperată ziua

Data actualizării: Data publicării:
scoala agerpres 13.1.2016
Foto: Agerpres

Cursurile şcolare planificate pentru data de 2 decembrie, declarată de Guvern ca zi liberă, vor fi recuperate pe parcursul anului şcolar 2016-2017, pe baza unui grafic stabilit de fiecare instituţie de învăţământ în parte, anunţă Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS).

scoala agerpres 13.1.2016
FOTO Agerpres

În conformitate cu decizia Guvernului României, ziua de vineri, 2 decembrie 2016, este liberă pentru toţi salariaţii din sectorul public, după cele două zile nelucrătoare de sărbătoare legală: 30 noiembrie (Sfântul Andrei) şi 1 decembrie (Ziua Naţională a României), arată reprezentanţii MENCS.

Prin urmare, cursurile planificate pentru 2 decembrie vor fi recuperate pe parcursul anului şcolar 2016-2017, pe baza unui grafic stabilit de fiecare instituţie de învăţământ în parte, transmite MENCS, care precizează că în şcolile din învăţământul preuniversitar privat, hotărârea de a acorda această zi liberă este la latitudinea conducerilor acestor unităţi de învăţământ.

Ministerul Educaţiei reaminteşte că vacanţa de iarnă a elevilor este programată între 24 decembrie 2016 şi 8 ianuarie 2017.

În instituţiile de învăţământ superior, activităţile didactice din data de 2 decembrie vor fi reprogramate/recuperate în cursul semestrului I, mai arată MENCS.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri