Elevii români au câștigat două medalii de aur şi patru medalii de argint la Balcaniada de Matematică

Data publicării:
elevi-1

Medaliile de aur au fost obţinute de Laurenţiu Ioan Ploscaru, în clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea, şi de Andrei Teodor Andronache, în clasa a IX-a la Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti.

Cei doi olimpici au repetat performanţa de anul trecut, când au fost laureaţi tot cu aur, în Grecia, anunță Ministerul Educației.

Laurenţiu Ioan Ploscaru s-a clasat şi de această dată pe primul loc, la individual, graţie punctajului maxim obţinut. În clasamentul neoficial pe naţiuni, România a ocupat prima poziţie.

Medaliile de argint au fost câștigate de Andrei Paşa (clasa a VIII-a/Colegiul Naţional din Iaşi), Filip Ion (clasa a VIII-a/Şcoala Gimnazială nr. 56 din Bucureşti), Cristian Teleanu (clasa a IX-a/Liceul Teoretic „Ovidiu” din Constanţa) şi Ciprian-Mircea Bonciocat (clasa a VII-a/Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti).

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (OBMJ) este un concurs anual destinat elevilor din statele situate în zona balcanică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri