Elevul cu ADHD din Piteşti, înapoi la cursuri alături de mama sa

Data actualizării: Data publicării:
elevi

Elevul diagnosticat cu ADHD de la şcoala numărul 16 I.L. Caragiale”, din Piteşti, ai cărui colegi au refuzat să intre la cursuri alături de el, a revenit săptămâna aceasta la şcoală, el urmând să stea la ore însoţit de către mama sa, scrie News.ro.

elevi

Băiatul de la clasa a şaptea B a şcolii I.L Caragiale” din Piteşti, diagnosticat cu ADHD, a revenit săptămâna aceasta la şcoală, după ce evaluările de specialitate au arătat că poate fi integrat în învăţământul de masă.

„Copilul a revenit la şcoală, este integrat, face cursuri alături de ceilalţi elevi şi este însoţit de către mama sa” a declarat, marţi, şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş, Dumitru Tudosoiu.

Întrebat dacă băiatul va rămâne în aceeaşi şcoală, Tudosoiu a răspuns: În principiu da, pentru că pentru această integrare ne-am zbătut”.

Inspectorul general şcolar al judeţului Argeş a mai afirmat că, până în prezent, nu au mai fost reclamaţii din partea colegilor copilului sau a părinţilor acestora.

„Deocamdată, nu sunt reclamaţii, sper ca lucrurile să reintre pe făgaşul normal şi să nu avem probleme în continuare”, a mai spus Dumitru Tudosoiu.

Elevii clasei a şaptea B de la şcoala generală numărul 16 din Piteşti au refuzat să intre la ore, timp de trei zile, alături de un coleg de-al lor diagnosticat cu ADHD.

Săptămâna trecută, copilul a fost scutit medical, pentru a fi supus unor investigaţii medicale şi psihilogice care să arate dacă el poate fi integrat în sistemul de învăţământ de masă sau dacă trebuie să urmeze cursurile unei şcoli speciale.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri