Eşec la admitere pentru ASE

Data publicării:
universitate ASE mediafax

Examenul de admitere i-a speriat pe mulţi dintre cei care se visau economişti. După ce s-au ocupat doar jumătate dintre locuri în sesiunea din iulie, reprezentanţii Academiei de Studii Economice Bucureşti au decis să organizeze o a doua sesiune fulger la începutul acestei lui august. Cum admiterea s-a făcut numai pe baza mediei de la bacalaureat, s-au găsit amatori.

Doar locurile finanţate de la buget au fost ocupate, adică aproape 3.000 la număr. Totuşi, pentru a acoperi şi locurile cu taxă, rectoratul Academiei de Studii Economice a decis ca, în septembrie, să organizeze încă o rundă de admitere pe baza mediei de la bacalaureat.

„Am ocupat toate locurile de la buget. Au rămas locuri la taxă, sperăm să ocupăm şi locurile la taxă, mai ales că această etapă va avea loc după examenul de bacalaureat din toamnă”, a explicat Pavel Năstase, rectorul Academiei de Studii Economice.

Peste o mie de locuri au rămas libere pentru sesiunea din toamnă. Cele mai multe sunt la Facultatea de Economie Agroalimentară şi la Facultatea de Management. Înscrierile pentru cea de-a treia sesiune încep pe 3 septembrie. Academia de Studii Economice a scos pentru sesiunea 2013-2014 peste cinci mii de locuri, dintre care peste 2.800 fără taxă şi aproximativ 2.700 contracost.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri