Eternele probleme din școli: fără căldură în prag de iarnă și cursuri începute cu întârziere

Data publicării:
clasa

Pentru a rezolva problema încălzirii, primăria orașului ia în calcul varianta instalării de centrale termice în şcoli. Asta înseamnă o cheltuială de 1,3 milioane de lei. Chiar si aşa, căldura ar ajunge în calorifere abia peste două luni.

În frig riscă să stea și locatarii a 8.000 de apartamente din Brașov. De mai bine de o lună, ei nu au apă caldă la robinet.

Sunt negocieri între furnizorul de gaz metan, producătorul de agent termic și societatea care distribuie căldură pentru remedierea problemei.

Reluarea furnizării agentului termic se va face doar după ce va fi plătită suma de 2,9 milioane de lei din restanţele acumulate.

La Podu Turcului, proiectul se ridică la șapte milioane de euro și include construirea unor noi corpuri de clădire, terenuri de sport și locuințe pentru profesori.

Inițial, proiectul a fost început cu bani de la Ministerul Educației, dar a fost sistat în 2008, din lipsă de fonduri.

Abia în februarie, anul acesta, primarul a reușit să acceseze un proiect european ca să termine campusul.

Recent a fost organizată și licitația pentru dotarea sălilor de clasă cu mobilier nou, iar dacă în zilele următoare nu vor fi contestaţii, până în decembrie va fi achiziționat. Ca să recupereze orele pierdute, copii vor face cursuri şi sâmbăta.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri