Evaluarea Națională 2019. Liceele din ţară unde ultima medie de intrare a fost 9,61: Topul celor mai bune școli

Data actualizării: Data publicării:
elevi, examen bacalaureat 2019
Foto: Shutterstock

O zi cu emoții pentru absolvenții claselor a VIII-a, care marți susțin proba de Limba și Literatura Română din cadrul Evaluării Naționale 2019. Însă emoțiile vor continua și după finalizarea tuturor probelor, atunci când urmează admiterea la licee. Unul dintre cele mai râvnite licee din ţară este Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr” din Bucureşti. În anii trecuţi, ultima medie de intrare a fost de 9,50. La polul opus, există şcoli în ţară unde nota 5 e doar un vis. De pildă, la o unitate şcolară dintr-o comună din Constanţa media abia a depăşit nota 2.

154.956 de elevi s-au înscris la examenul de Evaluare Naţională

154.956 de elevi care au terminat clasa a VIII-a s-au înscris la examenul de Evaluare Naţională. Sunt cu aproape 4.700 mai mulţi faţă de anul precedent. Proba scrisă la Limba şi literatura română este monitorizată audio-video, iar elevii nu au voie să intre în sala de examen cu niciun material din care s-ar putea inspira şi nici cu telefoanele mobile. Aici puteți găsi și subiectele la proba de Limba și Literatura Română pe care elevii de gimnaziu le-au primit marți.

Proba este structurată în trei părţi. Astfel, timp de două ore, elevii analizează două texte la prima vedere şi realizează o compunere. Subiectele de anul trecut nu i-au pus foarte mult în dificultate pe copii, o spun rezultatele de la Evaluarea Naţională 2018. Atunci, 63,1% au obţinut note peste 5.

Anul acesta, proba scrisă la matematică se va desfăşura miercuri, adică pe 20 iunie. Elevii care cred că merită note mai mari vor putea depune contestaţii pe 25 iunie, iar pe 29 iunie vor afla rezultatele finale.

Se consideră că au luat examenul candidaţii care obţin cel puţin 5 la ambele probe din cadrul Evaluării Naţionale. Nota de la Evaluarea Naţională contează în proporţie de 80% în calculul mediei pe baza căreia se realizează admiterea la liceu.

Citiți și: Simularea pentru Evaluarea Națională 2019. Cum se rezolvau subiectele la limba română

Topul celor mai bune licee din ţară

Bucureştiul conduce topul celor mai bune licee din ţară. Patru din primele cinci licee la nivel naţional, după ultima medie de admitere, sunt:

1. Colegiul Naţional „Sfântul Sava", Bucureşti - 9,61
2. Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu", Bucureşti - 9,57
3. Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr", Bucureşti - 9,50
4. Colegiul Naţional "Mihai Viteazul", Bucureşti - 9,45
5. Colegiul Național „Emil Racoviță" din Cluj-Napoca - 9,45

Citiți și: Ce subiecte au picat la română la Evaluarea Națională din 2018

Topul celor mai bune școli gimnaziale din țară

În ceea ce priveşte clasamentul şcolilor gimnaziale, după media de admitere din 2018, acesta este condus de: Colegiul Naţional „Andrei Şaguna" din Braşov - 9.78. Urmează două unităţi şcolare din Bucureşti: Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu" - 9.69 și Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr" - 9.58. Top 5 este completat de „Zinca Golescu" din Piteşti - 9.55 şi „B.P. Haşdeu" din Buzău - 9.54

1. Colegiul Naţional „Andrei Şaguna", Braşov - 9,78
2. Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu", Bucureşti - 9,69
3. Colegiul Naţional „Gheorghe Lazăr", Bucureşti - 9,58
4. Colegiul Naţional „Zinca Golescu", Piteşti - 9,55
5. Colegiul Naţional „B.P. Haşdeu", Buzău - 9,54

SUBIECTELE ȘI BAREMELE utile pentru rezolvarea și evaluarea punctajului lucrării vor fi publicate de Ministerul Educației AICI, după prânz.

Şcoala cu media 2,31 la Evaluarea Naţională 2018

Există şcoli în ţară unde nota 5 e doar un vis. De pildă, la o unitate şcolară dintr-o comună din Constanţa, media abia a depăşit nota 2.

Mai exact, anul trecut, media de admitere a fost 2.31. Au fost înscrişi 17 copii, de la Liceul tehnologic din Dobromir şi ai scolii generale din Văleni, dintre care 11 au avut media sub 2 şi unul singur peste 4. Acum, copiii se pregătesc pentru Evaluarea Naţională. Anul acesta, spre exemplu, sunt înscrişi doar 5 elevi din Văleni, pentru că restul de 17 nu au promovat clasa a VIII-a.

În judeţul Constanța, 5527 de absolvenţi ai clasei a 8-a s-au înscris la Evaluarea Naţională, iar probele vor fi susţinute în 117 centre de examen, printre care şi cel din Dobromir.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri