Evaluarea Națională 2019. Subiectele la Limba și literatura română

Data actualizării: Data publicării:
elevi examen shutterstock_1105714274
FOTO: Shutterstock

Evaluarea Națională 2019 a început marți cu examenul la Limba și literatura română, prima probă scrisă  a elevilor pentru admiterea la liceu. Cum se rezolvă subiectele de la română elevii vor afla după ce edu.ro va publica baremul de corectare.

Vezi și: Evaluarea Națională 2019. Cum se rezolvau subiectele la limba și literatura română

Subiectele de la examenul de Limbă și literatură română le cer absolvenților de clasa a VIII-a să realizeze o compunere în care să prezinte o întâmplare petrecută acasă sau la școală, în timpul unei activități de lectură.

Subiectul I, punctul B, le cere elevilor să argumenteze apartenența unui text la genul dramatic.

La Subiectul al II-lea, punctul B, candidații au de redactat o compunere în care să prezinte o întâmplare petrecută acasă sau la școală, în timpul unei activități de lectură.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise la examenul de capacitate este de 120 de minute, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev.

Elevii au avut la dispoziţie modele de subiecte elaborate de Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare şi care, potrivit Ministerului Educaţiei, au fost construite în funcţie de trei cerinţe: formulare clară, precisă şi în strictă concordanţă cu programele de examen, nivel mediu de dificultate şi posibilitatea de a fi rezolvate în 120 de minute.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri