Evaluarea Națională 2020. Niciun elev din București nu a avut temperatură de peste 37,3 grade C

Data publicării:
evaluare-nationala-2020-inquam-ganea (1)
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Niciun elev din Capitală nu a avut temperatură peste 37,3 grade C, la intrarea în examenul de Limba și literatura română de la Evaluarea Națională 2020, examen care a avut loc luni, 15 iunie 2020, începând cu ora 9:00.

Citește și: Subiecte Evaluarea Națională 2020. Ce subiecte au avut elevii la Limba Română: compunere despre apartenența la genul epic a unui text

Maria Manea, inspector școlar general adjunct, a spus că, după triajul epidemiologic efectuat în școli la începutul probei, „nu a fost niciun caz raportat”, potrivit edupedu.ro.

Maria Manea a mai spus că au existat două situații care au impus prezența copiilor în sesiunea specială de Evaluare Națională de peste 2 săptămâni. Unui copil i-a decedat un părinte în această dimineață, iar alt copil și-a rupt mâna și, cu adeverință de la medicul de familie, va participa la următoarea sesiune.

Reguli și măsuri de protecție împotriva Covid-19

În zilele probelor de examen, la intrarea în centrul de examen/unitatea de învăţământ, cadrele medicale vor efectua triajul epidemiologic al elevilor.

Potrivit aceleiaşi surse, măsurarea temperaturii cu termometrul noncontact, temperatură ce nu trebuie să depăşească 37,3 grade, iar în cazul în care temperatura înregistrată depăşeşte maximul admis, se repetă măsurarea acesteia de trei ori succesiv, la interval de 2-5 minute.

Totodată, măsurarea temperaturii cu termometrul noncontact se va realiza la umbră şi se va face observarea clinică a simptomelor respiratorii (de tipul: tuse frecventă, strănut frecvent, stare generală modificată).

MEC reaminteşte că fiecare centru de examen va dispune de echipamente şi materiale de protecţie (covoraşe dezinfectante, măşti de protecţie, substanţe dezinfectante pentru mâini, etc).

De asemenea, se va realiza curăţenia şi dezinfectarea pardoselilor, a obiectivelor din sala de curs (pupitre, mese, scaune), clanţei uşii, mânerelor de la geamuri, pervazul ferestrei, prin ştergere cu apă şi detergent, apoi cu substanţe biocide, iar intrările/ieşirile, precum şi sensul de deplasare pe coridoare, către sălile de examen şi alte încăperi, vor fi semnalizate corespunzător şi dezinfectate în mod regulat.

Totodată, se asigură existenţa, în regim permanent, de săpun, prosoape de hârtie, dispensere cu dezinfectant pentru mâini, care vor fi reîncărcate ori de câte ori este necesar, iar în sălile de clasă examenele se vor desfăşura prin stabilirea locurilor astfel încât să existe o distanţă între candidaţi, pe rânduri şi între rânduri, de 2 m unul faţă de celălalt.

Ministerul Educaţiei şi Cercetării precizează că pune la dispoziţia celor interesaţi o linie TELVERDE - 0800801100 - pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul Evaluării Naţionale. Numărul va fi disponibil în perioada 15 - 18 iunie, între orele 8,00 - 16,00, iar vineri, 19 iunie, între orele 8,00 -14,00.

Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.

„Absolvenţii clasei a VIII-a îşi vor putea continua studiile în învăţământul liceal sau profesional, fiind asigurate locuri pentru toţi elevii care au finalizat ciclul gimnazial”, afirmă MEC. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri