Evaluarea Națională 2020, sesiunea specială. Subiecte la Limba și literatura română

Data publicării:
scoala temperatura elev evaluare nationala ID138632_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Elev căruia li se ia temperatura la intrarea in scoala. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Luni, 29 iunie, a început sesiunea specială a Evaluării Naţionale 2020. S-au înscris la această etapă 216 elevi care fie au fost în izolare şi carantină din cauza coronavirusului, fie au avut temperatura mai ridicată de 37,5 şi nu au putut intra în sala de examen în prima sesiune.

Citește și: Rezultate finale Evaluare Națională 2020. La cât a crescut numărul elevilor cu medii peste 5 după contestații

La Subiectul I, candidaţii au primit un fragment din basmul popular „Cu Petrea Făt-Frumos, şteblă de busuioc, născut la miezul nopţii”, cules de Ovidiu Bârlea. Aici, cerinţele au cerut notarea de sinonime, menţionări şi explicaţii privind formarea unor cuvinte. La punctul B, elevii au avut de redactat o compunere în care să motiveze apartenenţa la specia literară „basm popular” a unui text dat.

La Subiectul III, accentul a fost pus pe un text de pe site-ul Muzeului Goleşti, din care candidaţii au avut de transcris elemente de sintaxă şi de gramatică.

La punctul B, cerinţa a cerut redactarea unei naraţiuni în care copiii să prezinte o întâmplare petrecută într-o curte.

Ministerul Educaţiei anunţă că sunt organizate 60 de centre de examen din 37 de judeţe. Singurele judeţe care nu au niciun astfel de caz sunt Arad, Covasna, Ilfov, Mehedinţi şi Tulcea.

Primele rezultate vor fi afişate pe 2 iulie, până la ora 12.00.

Pentru calcularea mediei de admitere la liceu, rezultatele la Evaluarea Naţională cântăresc 80%, diferenţa fiind dată de notele din cei patru ani de gimnaziu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri