Excursie la Barcelona pentru olimpicii Capitalei

Data publicării:
olimpic premiat - 8449 ovidiu micsik inquamphotos

Paul Gramatovici, elev în ultimul an de liceu la Colegiul Tudor Vianu, s-a întors cu medalia de aur de la Olimpiada internaţională de informatică din Rusia, de anul trecut.

O să plec în străinătate. Consider că am mai multe oportunităţi acolo decât în ţară. Fratele meu este la Harvard şi aş vrea la MIT, că e în acealşi oraş”, spune Paul Gramatovici, olimpic internaţional la informatică.

E foarte bine că pleacă, e foarte bine că învaţă, că se dezvoltă într-un mediu competitiv şi într-un mediu care le poate oferi foarte multe. Problema pe care trebuie să o discutăm e cum îi aducem înapoi în ţară”, spune Radu Gramatovici, tatăl lui Paul.

FOTO: Inquamphotos.com

Rămâne întâi să facem noi pentru ei ce trebuie să facem şi după aia să ne punem problema când se întorc acasă”, a spus Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei.

Elevii din Bucureşti medaliaţi la olimpiadele internaţionale au primit diplome „In Honoris", cea mai înaltă distincţie a municipalităţii. Iar în această toamnă, tinerii vor merge într-o excursie la Barcelona plătită de Primăria Capitalei.

Mai ales excursia este un lucru foarte bun, că reprezintă o perioadă în care ne încărcăm cu energie pozitivă pentru competițiile următoare”, spune Maria Ivan, olimpică la matematică.

43 dintre medaliile obţinute de România la olimpiadele internaţionale de anul trecut, adică jumătate din total, le aparţin elevilor bucureşteni, iar 28 dintre ele sunt de aur.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri