Experimentele științifice, atracție pentru copii

Data publicării:
simulator de tornada

Experimentele ştiinţifice şi legile fizicii au dat spectacol astăzi în centrul Bucureştiului. Târgul de ştiinţă şi tehnică i-a atras ca un magnet pe cei pasionaţi de invenţii, roboţi, astronomie sau realitate virtuală. Copiii au fost de departe cei mai interesaţi, iar întrebările lor ar putea pune în dificultate orice cercetător.

Simulatorul de tornade pe Marte, câmpul magnetic şi mişcarea plăcilor tectonice par a nu mai avea secrete în faţa curiozităţii celor mici.

11 institute de cercetare, studenţi şi cercetători amatori şi-au dat întâlnire la Biblioteca Naţională pentru Târgul ştiinţei şi tehnicii. Au adus cu ei roboţi autonomi, telescoape de mare putere şi vehicule electrice. Bicicleta pe baterii a câştigat de data asta competiţia cu maşina electrică dacă judecăm după numărul de curioşi care au dorit să testeze o invenţie tot mai populară.

„Pornesc de la 50 de kilometri autonomie până la 120. Dai la pedale, dar nu depui efort”, spune Eugen Silişte, reprezentant firmă biciclete electrice.

„Uite ce e într-un creier al omului modern. Şi astronomie cu telescoape, şi joacă cu klingonii care sunt pe aici. Ce e mai important decât să înveţi fără să te doară capul? Să înveţi de plăcere”, spune Alexandru Mironov, jurnalist, scriitor de literatură SF.

Partea de science fiction nu putea lipsi de la un festival al invenţiilor în ştiinţă. De aceea, unii participanţi şi-au imaginat că sunt chiar personajele din filmele SF.

„Pentru pasionaţii jocurilor pe calculator, lumea virtuală poate fi adusă în realitate cu ajutorul acestui joc care se numeşte airsoft”, relatează Cătălin Bălan, reporter Digi24.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri