Expoziţia „The Human Body”. Ziua Porţilor Deschise la Muzeul Antipa pentru profesori

Data publicării:
antipa

Joi, între orele 10:00 şi 20:00, Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” invită profesorii să viziteze expoziţia „The Human Body”, în cadrul unei Zile a Porţilor Deschise mai speciale, informează instituţia într-un comunicat.

Invitaţia vine după mai multe săptămâni de controverse în jurul expoziţiei „The Human Body”, care oferă în premieră publicului românesc şansa de a privi organismul uman aşa cum îl vede un chirurg. Mai mult de 200 de exponate - corpuri umane reale (integrale sau secţiuni) - oferă o perspectivă nouă prin disecţiile la nivelul organelor şi ţesuturilor asupra a ceea ce se află sub piele.

La începutul acestei luni, Ministerul Educaţiei a impus ca elevii care doresc să viziteze expoziţia să prezinte acordul scris al părinţilor în aces sens. Iniţial, a dorit să interzică cu totul accesul elevilor la „The Human Body”. Invitaţia de joi este adresastă deopotrivă profesorilor din învăţământul privat şi de stat.

Încurajăm profesorii din România să viziteze expoziţia şi să decidă în cunoştinţă de cauză cât de folositoare este pentru completarea studiilor elevilor lor. Scopul său este să ofere tuturor o înţelegere mai profundă a corpului uman - nu trebuie să aveţi cunoştinţe medicale, ci doar o minte deschisă.

Toţi vizitatorii ajung să înţeleagă, la un nou nivel, valoarea unui stil de viaţă sănătos şi să găsească un nou punct de referinţă pentru structura lor fizică.

Noi credem cu putere în educaţie şi în faptul că fiecare are dreptul să îşi vadă şi să îşi înţeleagă propriul corp în propriul fel. Curiozitatea legată de lume şi omenire este forţa care ne face să înaintăm. Credem că această expoziţie are această forţă”, a anunţat într-un comunicat Sabrina Sheehan, PR GForce Exhibitions, organizatorul evenimentului.

De la vernisaj, expoziţia de la Bucureşti a fost vizitată de cel puţin 27.000 de persoane.

Mai multe informaţii despre „The Human Body”, aici şi aici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri