FILMUL ZILEI. Bacalaureat cu îmbrânceli și contradicții

Data publicării:
bac-2

Tensiunile au izbucnit după ce anchetatorii au venit cu două autocare, ca să-i poată duce pe absolvenţi la Poliţia Capitalei şi la Direcţia Generală Anticorupţie.

Instanța de judecată competentă a emis mandate de aducere pe numele persoanelor care pot oferi informații de natură să ajute organele de cercetare să soluționeze această cauză”, a declarat Alexandru Nicolae, purtătorul cuvânt al Poliției Capitalei.

Declaraţiile sale au fost contrazise, nici 20 de minute mai tîrziu, chiar de premierul Victor Ponta.

Am fost informat de ministrul de intrene ca se duc polițiștii să ia elevi de la liceu. Am intrebat dacă există mandat de aducere semnat de procuror. Nu există, motiv pentru care polițiștii nu trebuie să ia niciun elev cu forța. Să facă bine procurorul să îi citeze. Ce este asta? Luăm copii cu autobuze?”, a declarat premierul.

Oficialii Tribunalului Bucureşti au venit să lămurească neînţelegerea: emiterea mandatelor pentru audieri la parchet nu intră în atribuţiile instanţei.

Tribunalul Bucuresti nu a emis niciun fel de mandate de aducere. Se face o confuzie între competențele Parchetului de pe lângă Tribunalul București și Tribunalul București. În acest moment, Tribunalul Bucuresti nu are pe rol nicio solicitare care să vizeze acest dosar de urmărire penală”, a spus Laura Andrei, președintele Tribunalului București..

Ulterior, poliţiştii şi-au nuanţat declaraţiile. „Vă spuneam mai devreme că aceste mandate de aducere au fost emise de către instanţa de judecată. Rectific acest lucru, au fost emise de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti”, a spus Alexandru Nicolae.

 Procurorii dau însă asigurări că nu au emis nici un mandat.

Procedura mandatului de aducere este așa: în cazul în care o persoană nu se prezintă la audieri, poate fi adusă cu mandat. În situația noastră nu s-a urmarit punerea în executare a unor mandate, ci doar s-a stabilit data audierii. Dacă nu se prezintă la data convenită în procesul verbal de citare pot fi adusi cu mandat. Am vrut ca toată lumea să fie conștientă de lege”, a explicat Bogdan Staicu, purtătorul de cuvânt al Parchetului Capitalei.

Părinţii susţin şi ei că nimeni nu le-a arătat vreun document. „E dreptul meu ca părinte să văd mandatul. Dumneavoastră îmi călcați dreptul. Cine e în măsură să îmi prezinte mandatul? Mi se pare o ilegalitate, o măgărie, un abuz”, a declarat unul dintre părinți.

Toți cei 250 de elevi de la liceul Dimitrie Bolintineanu vor da declaraţii în zilele următoare. Primii 20 de elevi au fost deja aduşi la audieri, în această după-amiază.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
Pensie cu 3.200 lei mai mică la recalculare pentru un pensionar. Ce meserie a avut și cât timp?
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Un artist din Franța a devenit prima persoană care a călătorit într-o mașină zburătoare: „A fost o experiență...
Digi Animal World
Un aligator a adormit sub un avion al Forțelor Aeriene din Florida. Momentul când reptila este evacuată de pe...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...