Fostul ministru Liviu Pop, numit de premierul Grindeanu secretar de stat în Ministerul Educaţiei

Data publicării:
liviu pop resize -Mediafax Foto-Silviu Matei

Premierul Sorin Grindeanu l-a numit pe Liviu Marian Pop secretar de stat în Ministerul Educaţiei Naţional, decizia fiind publicată joi în Monitorul Oficial, anunță agenția News.ro.

liviu pop resize -Mediafax Foto-Silviu Matei

Liviu Marian Pop este profesor de matematică, iar timp de cinci ani, 2007-2012, a fost secretar general al Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ. În mai 2012, a fost numit ministru delegat pentru Dialog Social în primul guvern Ponta.

În vara aceluiaşi an a ocupat, timp de două luni, ca interimar, portofoliul Educaţiei, în plin scandal legat de acuzaţiile de plagiat aduse premierului Victor Ponta. Liviu Pop a desființat atunci Consiliu de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare cu o zi înainte ca acesta să dea verdictul în cazul posibilului plagiat al lui Victor Ponta. Motivul desfiinţării Consiliului s-a bazat pe lipsa unui raport de activitate pe care conducerea trebuia să-l prezinte ministrului Educaţiei.

La alegerile parlamentare din 2012 a obţinut un mandat de senator din partea PSD, iar în perioada decembrie 2014-noiembrie 2015 a ocupat pentru a doua oară funcţia de ministru delegat pentru Dialog Social. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri