FRAUDĂ. Şapte elevi de la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” au fost eliminaţi din examenul de bacalaureat

Data publicării:
Bacalaureat-Mediafax Foto-Nicu Mircea-5

Decizia, luată marţi de Comisia de Bacalaureat a municipiului Bucureşti, vine ca urmare a faptului că asupra celor şapte elevi care au susţinut proba scrisă de limba şi literatura română la centrul de examen al Liceului "Dimitrie Bolintineanu", "au fost găsite dovezi care indică tentativa de fraudă - copiuţe, cărţi cu rezolvări, telefoane mobile etc", se arată în comunicatul ISMB.

"Dovezile au fost găsite în timpul percheziţiei corporale realizate de ofiţerii de Poliţie, care au descins în centrul de examen şi consemnate în procesele verbale transmise de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti. Percheziţiile au fost efectuate asupra a 41 de absolvenţi prezenţi la examen", mai precizează reprezentanţii ISMB.

Lucrările elevilor eliminaţi din bacalaureat vor fi anulate, potrivit sursei citate.

Potrivit unor surse din interiorul anchetei, aproximativ 10.000 de lei s-ar fi strâns de la elevii dispuși să ofere sume de bani sau alte „atenții” profesorilor, pentru a fi ajutați în timpul probei scrise la Limba și literatura română de la bacalaureat. Rețeaua ar fi fost organizată de directoarea Liceului „Dimitrie Bolintineanu”.

Directoarea Liceului „Dimitrie Bolintineanu”, din Bucureşti, a fost reţinută pentru 24 de ore, sub acuzația de trafic de influență.

Procurorii au stabilit că, în perioada mai-iunie, în calitate de director al Liceului Teoretic „Dimitrie Bolintineanu” din Bucureşti, Costica Vărzaru, a pretins şi a primit sume de bani de la elevi înscrişi la examenul de bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2013, pentru a-şi folosi influenţa pe lângă membrii Comisiei de bacalaureat din Centrul de examen al unităţii de învăţământ, astfel încât aceştia „să nu îşi îndeplinească în mod corespunzător atribuţiile de serviciu pe parcursul desfăşurării examenului”.

procurorii cer marţi instanţei Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a Costicăi Vărzaru.

Cinci profesori din comisia de examen şi 32 de profesori supraveghetori la Liceul „Dimitrie Bolintineanu” au fost audiaţi luni la Poliţia Capitalei, în cazul suspiciunilor de fraudă la proba de limba română a examenului de bacalureat. După ce au fost audiaţi, aceştia au fost lăsaţi să plece, singura reţinută fiind fosta directoare a liceului, Costica Vărzaru.

Unii profesori sunt suspectaţi că le-ar fi spus elevilor subiectele la proba scrisă de la Limba şi literatura română. Asupra lor ar fi fost găsiţi bani şi cadouri care le-ar fi parvenit în aceeaşi zi, potrivit unor surse judiciare.

Mâine, examenul de bacalaureat va continua la liceul Dimitrie Bolintineanu cu proba la matematică.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri