FSLI: Bacalaureatul profesional este necesar, dar e o cârpeală de moment

Data publicării:
ecaterina 20andronescu 20mediafax 2027909-33330

Preşedintele FSLI crede că, având în vedere rezultatele din ultimii ani de la bacalaureat, mulţi elevi vor saluta această formă de examen, mai ales că cei care vor dori, vor putea da ulterior şi examenul normal.

Totodată, Simion Hancescu a spus că este posibil ca bacalaureatul profesional să reducă numărul tinerilor care intră în şomaj, acestora fiindu-le mai uşor să-şi găsească un loc de muncă. Pe de altă parte, preşedintele FSLI cataloghează acest tip de bacalaureat ca fiind „cârpeală de moment”.

„Lucrurile trebuie gândite altfel, ca să se ajungă la acel bacalaureat diferenţiat ca peste tot în lume. A fost o soluţie de moment pentru a mai drege situaţia neplăcută din ultimii doi ani”, a explicat Hancescu.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a anunţat, luni, că în şedinţa de Guvern de miercuri va fi prezentată Ordonanţa de Urgenţă privind bacalaureatul profesional, proiect care ar putea fi aprobat săptămâna viitoare.

Ecaterina Andronescu a afirmat că bacalaureatul profesional reprezintă „permisul pentru intrarea pe piaţa muncii” şi o şansă pentru cei care nu vor să meargă spre învăţământul superior.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri