Gabriel Oprea: Nu am plagiat. Să fie verificate toate tezele oamenilor politici

Data publicării:
oprea FB IGPR 2-1

Sunt de acord ca tuturor oamenilor politici să li se verifice teza de doctorat. A mea tocmai a fost verificată. Când mi-am dat doctoratul, între 1995 și 2000, nu am fost nici om politic și nici demnitar. De aceea, e bine să fie verificate toate tezele. A fost verificată teza mea și unde-i lege nu-i tocmeală. În comisia care m-a verificat au fost chemați și experți în Drept Penal. A fost o singură concluzie, în unanimitate: că nu am plagiat”, le-a spus Gabriel Oprea jurnaliştilor.

Vă spun eu de ce se discută (despre un presupus plagiat, n.r.). Fiindcă și lui Gabi Oprea, și UNPR-ului trebuie să li se mai pună și puțină piedică. Prea au luat-o razna. Eu am ajuns pe locul trei la încredere, UNPR – al treilea partid din România. Înțeleg că toți trebuie luați de guler cu câte ceva. S-a găsit problema plagiatului care la mine, cel puțin, e o temă falsă”, a adăugat vicepremierul.

Potrivit experților însărcinaţi de Consiliul Naţional de Etică din Ministerul Educației să-i verifice teza de doctorat, Gabriel Oprea nu a plagiat când şi-a scris lucrarea.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri