Gabriel Oprea nu mai este doctor, Mircea Dumitru a semnat ordinul

Data publicării:
mircea dumitru rector -Mediafax Foto-Bogdan Iordache

Ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, a semnat ordinul de retragere a titlului de doctor în drept acordat lui Gabriel Oprea în martie 2001, în urma deciziei finale a Consiliului General al CNATDCU prin care s-a confirmat că teza de doctorat a fost plagiată.

mircea dumitru rector -Mediafax Foto-Bogdan Iordache

"Se retrage titlul de doctor în domeniul drept, acordat domnului Oprea M. Gabriel de către Universitatea din Bucureşti, conferit prin ordinul ministrului educaţiei şi cercetării nr. 3467/16.03.2001", se arată în ordinul ministrului, postat pe site-ul MENCS.

Potrivit documentului emis joi, Direcţia Generală Învăţământ Superior din cadrul MENCS comunică ordinul Universităţii Bucureşti, care îl va duce la îndeplinire, precum şi lui Gabriel Oprea.

Preşedintele Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), Viorel Barbu, a declarat, joi, pentru News.ro, că CNATDCU a trimis Ministerului Educaţiei propunerea ca fostului vicepremier să îi fie retras titlul de doctor, ministrul Educaţiei, Mircea Dumitru, confirmând că a primit decizia.

Consiliul General al CNATDCU a menţinut decizia luată luni de Comisia de Contestaţii, care a stabilit că Gabriel Oprea a plagiat în lucrarea sa de doctorat. Preşedintele CNATDCU, Viorel Barbu, declara, luni, pentru News.ro că membrii Comisiei de Contestaţii din cadrul consiliului au respins contestaţia lui Gabriel Oprea la decizia de plagiat din 1 august.

După decizia de luni a Comisiei de Contestaţii a CNATDCU, Gabriel Oprea a afirmat, pe Facebook, că va merge în instanţă pentru a demonstra că nu a plagiat în lucrarea sa de doctorat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri