Generatia 2.0. Telefoane mobile în loc de caiete

Data actualizării: Data publicării:
generatia 2punctzero

În lumea generaţiei digitale nu orice profesor ştie să intre. Sunt câţiva care au reuşit să ţină pasul cu elevii, cei care au introdus tehnologia în actul de predare. Testele se dau de pe telefon, la ore se comentează diferite videoclipuri, iar elevii sunt încântaţi. Sunt însă multe şcoli în care copiii încă visează să înveţe să folosească un computer.

Dorel Toduț - profesor de engleză: Începem cu verificarea temelor. Teme pentru acasă sau notiţe. Haideţi să accesăm temele pentru acasă! Ar trebui să aveţi chestionarul într-un minut. Aşteptaţi un minut să se încarce.

Elevii profesorului Dorel Toduţ au uitat demult ce înseamnă să aibă ghiozdane pline de cărţi, caiete şi culegeri pentru Limba Engleză. Găsesc tot ce au nevoie pe telefonul mobil.

Dorel Toduț - profesor de engleză: Este vorba de o platforma ce poate fi utilizată on si off line. Odată ce toate materialele sunt încărcate pe platforma respectivă, se sincronizează pe dispozitivele elevilor. Ei pot să aibă acces la ele indiferent unde se află. Pe această platformă sunt diferite secţiuni, au un spatiu de colaborare foarte util dacă avem de facut proiecte. Un alt spatiu care este ca un soi de bibliotecă unde nu pot să modifice nimic, în schimb, pot să aibă acces la toate materialele de acolo şi astea sunt în general materiale încarcate de mine. Şi un alt spatiu care este caietul lor.

Profesorul şi-a dat seama că elevii sunt mai atenţi la ore dacă folosesc telefoanele pe post de manual. În plus, le proiectează clipuri, pe care le comentează apoi împreună. Iar testele se dau tot pe telefon!

Dorel Toduț - profesor de engleză: După ce veţi înregistra răspunsurile, îmi vor apărea pe calculator şi voi putea vedea numele şi răspunsul vostru. Aşa vom da testele în viitor!

Ne capteaza atentia mai ales prin faptul ca folosim foarte mult tehnologia si aplicatia OneNote. Este foarte eficient deoarece avem tehnologia la degetul mic.

Mi se pare ca suntem foarte norocosi ca il avem ca diriginte. E foarte facil sa ne facem temele, sa comunicam, sa ne uitam ce avm tema si in autobuz si cand mergem la cumparaturi, in drum spre casa”, spun elevii.

Dorel Toduț - profesor de engleză:  Până acum am mers pe varianta clasică, teste pe hârtie. Dar chiar astăzi am susţinut la clasa a VIII-a primul test online. Este o altă aplicaţie furnizată de cei de la Microsoft, se numeşte Microsoft Forms, unde pot să creez un test identic cu cel de pe hârtie, unde elevii dau răspunsurile folosindu-şi telefoanele mobile sau tabletele sau calculatoarele dacă suntem în cabinetul de informatică.

Sunt şcoli în România unde ora de informatică e împărţită între sala de clasă şi laborator.

Francesca Simionescu, jurnalist Digi24: Orele sunt mult mai ușoare atunci când se desfășoară interactiv, doar că majoritatea elevilor încă învață mecanic teoria predată. Iar asta pune o mare presiune pe ei. În materialul de mâine vom vorbi despre cât de importantă este relația profesor-elev mai ales înainte de examene.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri