Grădiniţa din vestiarele sălii de sport

Data publicării:
captura gradinita

Vestiarele unei săli de sport ţin loc de grădiniţă într-o comună din Tulcea. De şase ani, în câţiva metri pătraţi, se înghesuie zilnic peste 50 de copii. Autorităţile locale spun că au un proiect de construire a unei noi grădiniţe încă din 2009, dar nici acum nu au primit bani de la stat.

Încă de la intrarea sălii de sport din Văcăreni, judeţul Tulcea, se aude hărmălaia celor 56 de copii care se joacă bucuroşi pe terenul mare de sport. În schimb, pe timpul orelor, copiii stau îngrămădiţi în vestiare.

O clasă are 15 metri pătraţi, iar aici învaţă cel mult 20 de copii. Din lipsă de spaţiu, educatoarele nu au catedra în sală, ci pe hol unde sunt şi chiuvetele.

Constantin Iordan, directorul grădiniţei din Văcăreni: „Nu avem autorizaţie sanitară de funcţionare şi asta nu din cauza condiţiilor igienico sanitare doar că problema mare ar fi a spaţiului.”

Părinţii sunt revoltaţi, dar nu au de ales.

Părinte: „Doi metri pe doi unde sunt 20 de copii. Copiii se îmbolnăvesc imediat. Dacă e unul bolnav toţi iau imediat fiind spaţiul mic.”

Părinte: „Sunt foarte îngrămădiţi. Vara e jale. E foarte cald.”

În această situație s-a ajuns după ce fosta grădiniţă, în care înainte de 1989 a fost o cherhana și care nu a mai fost modernizată după revoluție, a devenit un pericol.”

Până în 2010, când cei mici au fost mutaţi în sala de sport, ei învăţau în grădiniţa care era construită chiar aici. În 2012 clădirea a fost demolată, iar acum este doar un teren viran plin de buruieni.”

Primarul comunei spune că are un proiect pentru construirea unei noi şcoli încă din 2009, dar nici acum nu au venit banii necesari. Acum, ia în calcul accesarea unor fonduri europene.

Ştefan Stoica, primarul comunei Văcăreni: „Dacă nici cea de-a doua variantă nu va fi valabilă atunci vom încerca prin eforturi proprii să ridicăm. Proiectul se ridică undeva în jurul sumei de 300.000 de lei.”

Suma reprezintă bugetul pe un an al comunei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri