Grădiniţa în care copiii învață în cancelarie

Data publicării:
gradinita frig drobeta

Cancelaria este în şcoală şi grădiniţa în cancelarie. Pare banc sec, dar este realitatea dintr-o localitate din judeţul Botoşani. Nici elevii nu sunt mai norocoşi. Aproape 300 de copii învaţă în 5 săli de clasă. Şcoala a fost inundată acum 9 ani şi de atunci primăria nu găseşte bani pentru reparaţii. O aripă a clădirii a scăpat de furia naturii şi acolo se înghesuie acum şi şcolarii şi preşcolarii.

Încăperea nu are nici zece metri pătrați, iar aici sunt înghesuite mesele, scaunele şi rafturile cu jucării pentru cei 25 de copii de grădiniță din satul Baranca.

Cristina Olaru, educator Școala nr. 4 Hudești: „În total înscriși sunt 25, dar de venit vin 17, 19, 20, chiar, vedeți, sala e mică, trebuie să stăm cu ușa deschisă că dacă închidem ușa e foarte cald și ei sunt mulți, e foarte greu.”

Părinţii nu sunt deloc mulţumiţi de condiţii, dar nu vor să îi ţină pe cei mici departe de carte.

Părinte: „Îmi pare rău să zic că sunt proaste dar asta e, eu vreau copiii mei să învețe.”

Gavril Eusergiu, profesor coordonator Școala nr. 4 Hudești: „Am mutat cancelaria care se afla în spațiul actual a grădiniței din cauza lipsei de spațiu.”

Mare parte din şcoala veche, în care era și grădinița, s-a surpat din cauza inundațiilor din 2008. De atunci nu s-au mai făcut reparaţii.

Clădirea în care învaţă acum 318 preşcolari şi elevi este prea mică. Autorităţile spun că este nevoie de un corp nou. Planuri sunt. Lipsesc banii.

Viorel Atomei, primarul comunei Hudești: „Am depus la toate forurile și unde s-a întâmplat, atât pentru bani europeni, guvernamentali, ISJ, prefectură, dar nu am obținut finanțare.”

Pentru o clădire nouă ar fi nevoie de peste două milioane de lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri