Grădiniţele deschise pe timpul verii în Bucureşti

Data publicării:
gradinita digi 24

 

Şi în această vară, pentru al şaselea an consecutiv, bucureştenii din Sectorul 1 îşi pot duce copiii la grădiniţă pe durata vacanţei mari.

Primăria Sectorului 1 a redeschis, din 1 iulie, Grădiniţa nr. 206 de pe strada Constantin Dissescu nr. 37 şi cea de pe strada Dobrogeanu Gherea nr. 156.

Potrivit reprezentanţilor administraţiei publice de sector, la acest program extraşcolar s-au înscris aproximativ 200 de copii din Sectorul 1, dar şi din alte sectoare. Cele două grădiniţe vor funcţiona până la 31 august, cu program între orele 8.00 şi 18.00, de luni până vineri.

În funcţie de numărul de solicitări, educatorii formează grupe de copii pe nivel de vârstă, care vor avea activităţi variate, noutatea acestui an fiind reprezentată de două ateliere tematice care se vor desfăşura zilnic: atelierul de pictură şi cursul de dezvoltare senzorială, ce vizează inclusiv stimularea inteligenţei emoţionale a celor mici. De asemenea, copiii vor putea fi înscrişi la cursuri de limba engleză sau germană şi la ore de dans sportiv. Copiilor li se asigură şi asistenţă medicală, cele două grădiniţe fiind dotate cu cabinete medicale.

Taxa pentru programul "Grădiniţa de vară" din Sectorul 1 este de 15 lei pe zi, reprezentând contravaloarea hranei.

În Sectorul 2 funcţionează nouă grădiniţe de vară. Dintre acestea, grădiniţele nr. 7, nr. 189, "Albinuţa" şi "Castel" vor fi deschise până la 18 iulie, iar alte cinci, respectiv "Licurici ", nr. 135, nr. 138, nr. 280 şi "Clopoţel", până în 25 iulie.

În Sectorul 3, rămân deschise, temporar, în timpul vacanţei de vară, două grădiniţe. Este vorba despre Grădiniţa nr. 38, care va funcţiona până la jumătatea lunii august, şi Grădiniţa nr. 255, care va fi deschisă până în 31 iulie. Programul ambelor grădiniţe este de luni până vineri, între orele 8.00 şi 18.00, suma pe care o plătesc părinţii pentru hrana copiilor fiind de 9 lei, respectiv 12 lei.

Tot în perioada vacanţei mari, însă numai până în 11 iulie, în Sectorul 4 sunt deschise două unităţi de învăţământ preşcolar, respectiv Grădiniţa nr. 30 "Copiii Soarelui" din bulevardul Dimitrie Cantemir nr. 16 A şi cea din cadrul Şcolii nr. 96, situată pe strada Rezonanţei nr. 2.

Reprezentanţii administraţiei publice a Sectorului 4 au precizat că "decizia funcţionării grădiniţelor pe perioada verii aparţine consiliilor de administraţie ale acestora, în funcţie de solicitările primite din partea părinţilor, de capacitatea fiecăreia şi de disponibilităţile de personal", în acest sens fiind continuate discuţiile cu reprezentanţii consiliilor de administraţie pentru a suplimenta atât numărul unităţilor de învăţământ, cât şi perioada funcţionării lor.

În Sectorul 5, rămân deschise în timpul verii cinci grădiniţe, respectiv nr. 54 din Calea Ferentari 96, nr. 55 din strada Mărgeanului nr. 81, nr. 178 din strada Iancu Jianu nr. 26, nr. 245 din strada Petre Tunsu nr. 9 şi nr. 269 din strada Constantin Minculescu nr. 12. Programul acestora este de luni până vineri, de la 8.00 la 18.00.

Primăria Sectorului 6 menţine deschisă o unitate cu program prelungit, respectiv Grădiniţa nr. 217, situată în strada Bucşeneşti nr. 20 din cartierul Drumul Taberei. La această grădiniţă, care are program zilnic între 8.00 şi 17.30, au fost înscrişi, până în prezent, 360 de copii, programul fiind zilnic între 8.00 şi 17.30. Grădiniţa va funcţiona până la 31 august, iar costul zilnic al hranei pentru un copil este de 14 lei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri