Guvernul va cumpăra 600 de microbuze şcolare pentru primării care nu pot angaja şoferi

Data publicării:
2012-06-0534 ro ZA microbuz elevi FP

Foto: glasul.ro

Microbuzele vor fi vopsite în galben şi vor fi inscripţionate cu mesajul "Achiziţionat de Guvernul României prin Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice în anul 2013". Întregul contract, care va fi atribuit prin licitaţie pe 1 noiembrie, va depăşi 16,7 milioane de euro, pentru fiecare microbuz statul alocând 28.150 de euro, informează Gândul.

Blocarea posturilor în administraţia publică locală face ca primăriile de comună unde vor ajunge microbuzele să nu poată angaja şi şoferi, susţine preşedintele Asociaţiei Comunelor din România, Emil Drăghici.

Oficial, Guvernul a anunţat deblocarea posturilor din administraţia publică locală. În practică, pentru a angaja un şofer, un primar are nevoie de semnătura premierului Victor Ponta, printr-un procedeu birocratic complicat care poate dura câteva luni.

Angajarea unui şofer durează luni de zile

"Şoferul se angajează de către comună, dar dacă ai postul blocat… E o procedură atât de anevoioasă încât trec luni de zile până să obţin ceva. Ştiţi cum e? Ai mâncare în frigider, dar n-ai voie să-l deschizi", spune liderul primarilor de comune.

Din 2010, posturile în administraţie sunt blocate, singurele angajări permise fiind cele care au respectat principiul "1 la 7". Cum nu au putut angaja conducători auto cu permis pentru categoria D, obligatoriu pentru autovehiculele cu 16 locuri plus unul, primarii le-au dat, de multe ori fără acte, pe mâna unor şoferi care aveau dreptul să urce la volan sau le-au condus ei înşişi.

"Sunt situaţii în care aceste microbuze sunt conduse de cineva care are permis, uneori chiar de primari, au fost şi cazuri din acestea, sau se face un contract de prestări servicii", explică Emil Drăghici.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri