Imagini deplorabile dintr-o școală transformată în depozit de gunoaie. În fostele săli de clasă sunt aruncate saltele și haine vechi

Data actualizării: Data publicării:
scoala depozit de gunoi
O școală care a format zeci de generații într-o localitate din Gorj a ajuns depozit de gunoaie. FOTO: Captură Digi24

O școală care a format zeci de generații într-o localitate din Gorj a ajuns depozit de gunoaie. Școala închisă din cauza numărului mic de elevi se află în paragină. Mirosul greu se simte de la distanță, dar asta nu a determinat autoritățile locale să ia măsuri. Sute de cărți au fost lăsate să plouă pe ele, pereții sunt crăpați, iar băncile în care până nu demult au stat elevi, acum sunt rupte.

 

Dezastrul se vede încă de la intrarea în școală: geamuri sparte și un peisaj dezolant. Clădirea pare un imens depozit de gunoi.

"În această sală de clasă au învățat zeci de generații de copii. Acum însă din cauza lipsei de interes a autorităților publice locale, peisajul este acesta. Băncile sunt rupte și scorojite, pereții s-au crăpați. Nimeni însă nu a venit să ia măsuri pentru ca această instituție să arate așa cum ar trebui.", transmite reporterul Digi24.

Autoritățile locale aruncă vina de la una la cealaltă. Nici primarul, nici viceprimarul și nici consilierii nu au făcut vreun demers pentru ca situația să se schimbe.

Virgil Popescu este consilier local de 13 ani, știe cum stau lucrurile, însă declară că nu avea ce să facă.

"Virgil Popescu, consilier local la Primăria Bumbești-Pițic: Poate o chestiune de voluntariat vreți să spuneți, dacă puteam să facem.

Reporter: Chiar și așa, era voluntariat pentru...

Virgil Popescu: Da, dar cineva trebuia să ia inițiativa.

Reporter: Consilierii locali nu puteau face asta?

Virgil Popescu: O puteau face și consilieri locali, recunosc.

Reporter: Da nu s-a făcut...

Virgil Popescu: Nu s-a făcut.

Reporter:Se va face?

Virgil Popescu: Sperăm. "

Primarul spune că n-au fost bani în buget pentru așa ceva, dar va găsi fonduri.

Irina Cojocaru, primarul localității Bumbești-Pițic: "Vă promit dumneavoastră, cât și cetățenilor, că într-o lună se va face. "

Oamenii din comună sunt dezamăgiți că școala a ajuns să arate asa. Mulți dintre ei au avut copiii elevi acolo.

 "Am văzut. Deplorabil. Nu știu de ce Primăria nu ia atitudine, nu pot să-mi dau seama, dar e păcat, este păcat de școală. Acolo a fost o școală cândva, că și fiica mea a învățat acolo. "

Peste 150 de copii învață în prezent la o altă școală din comună.

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri