Încep simulările la examenele naţionale pentru elevii de clasa a VIII-a. Calendarul probelor

Data publicării:
grevaEdu-1

Încep emoţiile pentru elevi. De marţi încep simulările la examenele naţionale pentru elevii de clasa a VIII-a. Timp de două zile, între 18 şi 20 februarie, are loc simularea la Evaluarea Naţională. Noutatea acestui an este că vor intra în examene şi elevii claselor a XI-a şi a XII-a, pentru simularea de Bacalaureat.

Timp de două zile, între 18 şi 20 februarie, are loc simularea la Evaluarea Naţională pentru elevii din clasa a VIII-a. Marţi se desfăşoară proba scrisă la Limba şi Literatură Română, miercuri are loc proba scrisă la matematică, iar joi, pe 20 februarie, la Limba şi Literatura maternă. Elevii vor afla rezultatele pe 7 martie, iar examenele propriu-zise încep pe 23 iunie.

Faţă de 2013, anul acesta, pentru admiterea la liceu, notele la examenele naţionale reprezintă 75% din media de admitere la liceul dorit.

De asemenea, în perioada 6-29 mai sunt organizate, în premieră, evaluări naţionale pentru toţi elevii claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a.

Emoţii au şi elevii de clasa a XI-a şi a XII-a, care susţin simularea bacalaureatului, între 3 şi 7 martie. Rezultatele sunt afişate pe 14 martie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri