Începe ancheta în cazul învăţătoarei din Capitală care a cerut părinţilor bani pentru cadouri de Crăciun

Data publicării:
FETITA LA SCOALA-Mediafax Foto-Adi Piclisan-1

Actualizare 09.34. Învăţătoarea de la şcoala nr. 10 din Bucureşti, acuzată că a cerut bani pentru cadouri de Crăciun, neagă acuzaţiile. Ea a făcut în această dimineaţă primele declaraţii de la izbucnirea scandalului. „O să dau toate declarațiile în fața autorităților competente”, le-a spus ea jurnaliștilor.

La șoala nr. 10 au ajuns și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar București, care urmează să determine dacă este vorba despre un caz izolat sau dacă strângerea de bani pentru cadouri este o obișnuință în această instituție de învățământ.

Ştefan Pacearcă, inspector scolar pentru învăţământul primar, a declarat că reprezentanții Inspectoratului vor avea discuții cu învățătoarea Dana Blându, cu colegii acesteia și cu directoarele școlii, dar și cu părinții elevilor. El a precizat că, deocamdată, nimeni nu a fost suspendat.

_______________________

„Este în politica românească, balcanică, de sărbători să se ofere. Asta este. Şi eu am dat. Numai la copilul meu a costat cinci milioane. Profesoara de dans a costat cinci milioane. Asta înseamnă şcoală de centru”, le-a spus învăţătoarea unor părinţii care au filmat-p cu camera ascunsă.

Şi aşa ,tradiţia se duce mai departe, de la o generaţie la alta. Doar că noile generaţii de părinţi se răzvrătesc şi nu dau semne că ar accepta vechile cutume, motiv pentru care învăţătoarea caută argumente să ajute la înţelegerea fenomenului.

„Nu o să daţi, nu este problema mea. Copiii voştri, în schimb, o să fie nişte săraci în suflet! Ei vor! Deci, următoarea mişcare este de Paşte! Vă gândiţi până de Paşte dacă doriţi să vă aliniaţi unui sistem românesc, balcanic, de stat, da?”, a mai spus învăţătoarea Dana Blându.

În sistemul balcanic au fost integraţi toţi angajaţii, de la mic la mare.

„Mi s-a spus, că aveţi un buget de 50 de lei, la patru oameni. Şi am zis, păi cui daţi patru cadouri? Trei profesori şi un director. Cealaltă directoare are bube? Şi copiii nu salută doctorul, femeile de serviciu? 50 de lei de la Moş duceţi-i spre cele şapte sticle de băutură pentru bodyguarzi. 7 ori 7 sunt 49. Ce am cerut, fratele meu, ce am cerut? Sigur că da, 7 lei la bodyguard. Nu este nicio problemă. Un cadou pentru bodyguard este perfect la 10 lei. Dar ca să-i dai secretarei şcolii, bilbiotecarei şi informaticii”, sunt vorbele aceluiaşi cadru didactic.

La Inspectoratul şcolar din Capitală a fost formată deja echipa de cercetare care investighează cum s-au strâns fondurile de Crăciun în Şcoala nr. 10 "Maria Rosetti". Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a sesizat şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 pentru ca învăţătoarea Dana Blându.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri