Începe un nou an universitar. Preşedintele Traian Băsescu a transmis un mesaj tuturor studenţilor din ţară

Data publicării:
studenti113191159091354356283135-1357340425

La Timişoara, generație după generație, tinerii care s-au specializat pe băncile școlilor au pus bazele unuia dintre cele mai mari centre universitare din România. La Universitatea de Vest, anul acesta rectorul a decis reintroducerea admiterii la toate specializările. Chiar și așa, 20.000 de tineri vor urma cursuri de învăţământ superior.

În alt centru universitar de prestigiu, la Cluj-Napoca, peste 60.000 de tineri studiază în cele cinci universități de stat. Şi la Medicină şi Farmacie, în Iaşi, va debuta noul an academic, în prezenţa miniştrilor Sănătăţii şi Educaţiei.

Preşedintele Traian Băsescu le-a trimis un mesaj studenţilor, la începutul noului an universitar. Şeful statului susţine că Romania are nevoie de resurse umane bine pregătite şi de o tânără generaţie pentru care elita şi competitivitatea să fie pe primul loc.

Şeful statului a subliniat faptul că universităţile româneşti pot deveni poli regionali de dezvoltare, însă acest lucru se poate realiza prin adaptarea ofertei educaţionale la cererile reale de pe piaţa muncii. În final, Traian Băsescu le-a urat succes celor care se întorc astăzi în bănci.

„România are nevoie de resurse umane bine pregătite, de o tânără generaţie căreia spiritul de elită şi competitivitatea să îi ghideze evoluţia viitoare. (...) Cu tradiţie sau mai tinere, mici sau mari, universităţile româneşti pot deveni poli regionali de dezvoltare, de aceea consider că acest lucru se poate realiza prin adaptarea ofertei educaţionale în raport cu cererile reale de pe piaţa muncii”, se arată în mesajul transmis de preşedintele României la început de an universitar.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri