Iniţiativă. Profesorii universitari ar putea preda şi după 65 de ani

Data publicării:
universitatea de vest din timisoara - fb 1

 

A fost o mare greşeală să scoatem la pensie în 2011, cu ocazia adoptării Legii 1, 1.400 de persoane. Niciodată nu a fost dată public această cifră. Vă spun eu că 1.400 de persoane au fost pensionate într-o singură zi, la mijlocul anului universitar 2010/2011, pentru simplul fapt că împliniseră 65 de ani”, a declarat Remus Pricopie, citat de Mediafax.

Ministrul spune că profesorii universitari „care au ajuns la un anumit nivel de dezvoltare profesională şi intelectuală trebuie rugaţi să rămână în universitate şi să predea mai departe”.

„Orice profesor universitar serios care poate să predea după 65 de ani trebuie să aibă această posibilitate. În SUA nu există vârstă de pensionare, în Marea Britanie se doreşte scoaterea vârstei de pensionare pentru profesorii universitari, iar în Franţa şi Germania, creşterea vârstei de la 65 la 70 de ani”, a declarat ministrul.

El a adăugat că în SUA există un caz al unui profesor de 90 de ani căruia universitatea la care lucra i-a amenajat acasă o sală de cursuri doar pentru a nu renunţa la predat.

Întrebat de când ar putea apărea modificările legislative amintite, Remus Pricopie a răspuns: „Cât de curând posibil”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri