Înscrierea la facultate se va putea realiza printr-o aplicație dezvoltată de trei tineri români

Data actualizării: Data publicării:
tineri aplicatie facultate

Trei tineri români vor să revoluţioneze metodele de înscriere la universitate. Recent ieşiţi de pe băncile facultăţilor din Germania, au dezvoltat o aplicaţie numită Vreau la facultate, prin care absolvenţii de liceu îşi pot depune dosarul la mai multe facultăţi, din faţa computerului sau de pe telefonul mobil, fără să fie nevoiţi să piardă ore în şir pe drumuri.

Prima tangenţă cu această idee am avut-o când a trebuit să aplicăm şi noi la facultate. Deşi ştiam că vrem să plecăm afară am zis, hai totuşi să aplicăm şi în România. Ni s-a părut foarte complicat pentru că trebuia să depunem o gămadă de dosare şi nu ne venise nici diploma de Bac la timp în anul respectiv şi erau şi nişte probleme cu modul de aplicare. N-am mai aplicat până la urmă”, explică Andrei Nicolae, dezvoltator aplicaţie .

Tinerii au studiat în Germania şi apoi s-au angajat în România. Au lucrat la aplicaţie în timpul liber şi imediat ce şi-au anunţat planul au primit reacţii pozitive.

Pentru universităţi, aplicaţia este folosită gratis. Îi ajută să câştige cât mai mulţi studenţi din zone îndepărtate. Elevii de acolo ar fi trebuit să parcurgă un drum foarte lung ca să se înscrie la facultate. Apoi, câştigă şi vizibilitate internaţională pentru că studenţii străini vor în general să caute un site şi să aplice acolo. Pentru studenţi, ca să aplice prin site-ul nostru este o sumă de 30 de lei şi pot aplica la toate universităţile partenere. Separat, el poate să plătească şi taxa de înscriere la universitate tot pe site-ul nostru”, adaugă Andrei Nicolae, dezvoltator aplicaţie.

În doar câteva luni de la lansarea aplicaţiei au reuşit să încheie parteneriate cu 5 universităţi din Bucureşti şi din restul ţării.

România se doreşte o ţară digitalizată. În educaţie, trebuie să avansăm în această epocă, de aceea cred că exemplul dat de aceşti tineri este excepţional. Pentru universităţi este un beneficiu extrem de important pentru că înseamnă o mediatizare a universităţilor”, spune Marilen Pirtea, rector UVT.

Absolvenţii de liceu cu cele mai bune rezultate, care se înscriu la facultate prin această aplicaţie, vor beneficia şi de training în companiile giganţilor IT.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri