Inspectoratul Şcolar Bucureşti, despre locurile neocupate la clasa zero: Sunt părinţi care au uitat că au copii

Data publicării:
elevi scoala buna

Alexandra începe clasa pregătitoare peste câteva zile, însă abia acum a fost înscrisă la şcoală de bunica sa. „Fiica mea a abandonat-o în 2011 şi eu o cresc. Ieri am fost la directoare şi mi-a spus că nu figurează. La şcoala unde am înscris-o mai sunt patru locuri”, spune bunica fetei.

În zeci de şcoli din Bucureşti, majoritatea de la periferie, mai sunt peste o mie de locuri libere în clasele pregătitoare.

Sunt însă şi şcoli bine cotate care încă mai fac înscrieri. De exemplu, Şcoala Herăstrău are deja clase supraaglomerate, chiar şi cu 34 de elevi.

Opt copii recenzaţi în cartier s-au îndreptat către alte unităţi şcolare şi conform metodologiei am fost obligaţi să le rezervăm pentru eventualitatea în care se întorc în zonă, e dreptul lor să îi putem înscrie. Deja patru locuri s-au ocupat şi pe site-ul ISMB apărem cu patru locuri libere”, a spus Marioara Siderias, directoarea Şcolii Herăstrău.

Mulţi dintre părinţii care au lăsat înscrierea la şcoală pe ultima sută de metri sunt abia veniţi din străinătate sau mutaţi recent în Bucureşti.

Ne-am înscris un pic mai târziu, că am fost plecaţi şi ăsta a fost motivul. În final am rezolvat. Cred că sunt norocoasă, că în mod normal sunt probleme cu asta”, a spus mama unui copil.

„A fost înscrisă în luna februarie, la Ploieşti. Acum mami a adus-o la Bucureşti şi stă cu bunica şi am înscris-o”, a spus şi bunica unei fetiţe.

Alţii pur şi simplu au uitat, spun autoritățile.

„Sunt părinţi care au neglijat, care au uitat că au copii. Cea mai mare parte îşi amintesc abia acum că e momentul să înceapă şcoala copiii lor. O oportunitate importantă este de a parcurge etapele de înscriere pentru că puteau găsi o şcoală în apropierea domiciliului”, a spus Marian Banu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Bucureşti.

În cazurile excepţionale, înscrierile se pot face chiar şi după 14 septembrie. Toamna aceasta, în Bucureşti încep clasa pregătitoare peste 17.000 de copii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri