Învățător înregistrat când țipă și înjură la clasa a II-a. Bărbatul este consilier județean la Iași și nu e la prima abatere

Data publicării:
profesor furios
Un învățător din Iași a fost înregistrat în timp ce țipă și vorbește urât cu elevii de clasa a II-a Foto cu caracter ilustrativ: Guliver/GettyImages

Este anchetă la o școală din Iași după ce un învățător a fost înregistrat când țipă la elevi. Copiii de clasa a II-a sunt amenințați și înjurați de cel pe care ar trebui să îl aibă drept model în primii ani de școală. Și polițiștii fac verificări, mai ales că bărbatul nu este la prima abatere. Are deja un dosar penal pentru purtare abuzivă.

Învățătorul se adresează copiilor pe un ton ridicat, care ar intimida chiar și un adult:

„Te ia mama dracului! Tu uită-te pe carte, nu te uita pe dealuri!”

„Îți spun să te tunzi! Decât papuci cu role, mai bine tunde-te, bă. Tunde-te! Tu auzi să te tunzi?!”

„Altă leneșă! Las-o, mă! Citește lecția de la început, bă, fato! De la început! Poftim!”

„Mă, tu nu auzi?! Tre' să-ți zic special, fir-ar a dracului! Uite aici! Uite aici! Ce caiet e ăsta, mă?!”

„Mă, tu ce ai în cap, mă?! Ce ai în cap, mă?! Ce ai în cap? Cum să scrii așa? Ce ai în cap, mă? Ce ai în cap? Spune-mi ce ai în cap, că nu înțeleg! Spune-mi! Că nu înțeleg! Nu înțeleg!

Așa se desfășoară orele la o clasă a II-a de la Școala „Mihai Codreanu” din Iași. Protagoniști: un învățător pensionat, care este și consilier județean, iar de cealaltă parte, o clasă plină de elevi, vizibil speriați de tonul dascălului.

Comportamentul celui menit să educe copiii, nu să îi agreseze verbal, a ieșit la iveală când un părinte a pus, în rucsacul copilului, un aparat de înregistrat. Avea bănuieli în privința dascălului, după ce copilul s-a plâns, zile în șir, acasă.

Profesorul are dosar penal deschis în decembrie pentru o faptă similară

„Având în vedere apariția în mass-media a unor imagini și înregistrări din timpul desfășurării unor activități didactice de la Școala Gimnazială Mihai Codreanu din care rezultă un comportament neadecvat al domnului profesor, ISJ Iași a solicitat conducerii unității de învățământ să demareze de urgență verificări privitor la aspectele semnalate. Totodată, a solicitat unității de învățământ, cea care prin decizia internă a făcut angajarea pe o perioadă determinată a domnului profesor, să analizeze și să ia toate măsurile care se impun chiar până la încetarea contractului individual de muncă”, a declarat Antonina Bliorț, purtătoare de cuvânt a Inspectoratului Școlar Județean Iași.

În paralel, și polițiștii fac verificări în acest caz.

De altfel, potrivit autorităților, este deja a doua abatere a profesorului numai în acest an școlar.  În luna decembrie, pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă, după ce a agresat verbal o altă elevă.

Jurnaliștii Digi24 au încercat toată ziua să stea de vorbă cu profesorul acuzat, însă acesta nu a fost de găsit. Nici șeful său de la Consiliul Județean Iași, președintele Costel Alexe, nu a dorit să comenteze cazul.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri