Inventator la 14 ani. A concurat alături de studenții de la Politehnică și a câștigat

Data actualizării: Data publicării:
geniu

Elev mai bun decât mulți dintre studenți. Este povestea lui Alexandru Tălnaci. Are 14 ani și numai idei bune. A inventat o aplicație care monitorizează pacienții și oferă informații despre starea lor și istoricul medical. A luat locul I la concursul internațional de idei și aplicații software și sunt toate șansele ca brățara inteligentă gândită de el să ajungă în spitalele din România.

Alexandru Tălnaci are 14 ani, este în clasa a 8-a și s-a făcut remarcat la concursul internațional de idei și aplicații software adresat liceenilor și studenților.

Lucian Gruia, cofondator MobilPro: Alexandru este cel mai tânăr participant din istoria competiției (...) cu o prezentare impresionantă chiar și pentru un student de master.

Maria Divan, reprezentant ONG: Oamenii nu se așteptau ca Alex să fie atât de bun. Vine aici un copil împreună cu studenții de la Poli, ce ar putea el să prezinte ceva extraordinar? Și, adevărul este că a prezentat!

Alexandru este un copil hiperactiv care și-a canalizat toată energia în programare.

Alexandru Tălnaci: De la vârsta de 5 ani (...) am instalat pe calculatorul părinților sistemul de operare Windows și de atunci m-a pasionat informatica. La 11 ani am început să programez.

Viorel Tălnaci, tatăl lui Alexandru: El este autodidact. A învățat totul de pe internet. Cu ajutorul nostru a pus în aplicare tot ce și-a dorit. Dacă a avut nevoie de piese, noi le-am cumpărat, el le-a asamblat, le-a programat.

Cel mai mic participant al competiției a câștigat premiul întâi la categoria Smart Health cu proiectul Smart Health Monitoring System. Brățara inteligentă vine în ajutorul medicilor și măsoara pulsul sau temperatura pacienților. Aparatul este prevăzut cu senzori de fum, gaz și temperatură.

Maria Divan: A muncit extrem de mult pentru acest proiect. L-a făcut în 3 săptămâni, după care și-a schimbat laptopul și a reluat proiectul.

Lucian Gruia: Ideea lui Alex a plecat de la incidentul din spitalul Giulești.(..) El a conceput un sistem care monitorozează activ sălile spitalelor și o brățară funcțională, construită fizic de el.

Deși este încă un copil, Alexandru are idei bune și planuri îndrăznețe. I s-a propus să studieze în străinătate, dar a ales să învețe în România și să facă ceva pentru țara lui.

Alexandru Tălnaci: În plan am să dezvolt proiectul și să-l scot pe piață.

Ana-Maria: Cei care câștigă sunt ajutați de parteneri care văd potențialul lor, se dezvoltă pe partea de antreprenoriat, pot intra în acceleratoare de antreprenoriat.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri