Iohannis: Evaluarea Națională va avea o a doua sesiune, numai pentru copiii bolnavi sau în izolare. Când a fost stabilită

Data actualizării: Data publicării:
evaluare nationala elevi scoala agerpres_5413476
Foto: Agerpres

Evaluarea Națională din 2020 va avea o a doua sesiune, numai pentru copiii care la sesiunea din 15 iunie nu vor putea participa, din motive medicale, a anunțat joi președintele Klaus Iohannis, în urma unei ședințe cu membrii Guvernului. De asemenea, elevii vor putea să participe din aceleași motive la a doua sesiune a bacalaureatului, din august.

„Examenele naționale vor avea loc fizic așa cum au fost planificate și anunțate deja de câteva săptămâni. Evaluarea Națională se va face începând din 15 iunie, după care vor avea loc examenele de bacalaureat. Însă, a apărut o problemă pe care am dorit să o rezolvăm. Este posibil să fie copii bolnavi când se ține examenul, e posibil să fie copii cu febră și să nu poată să intre la examen”, a spus Klaus Iohannis.

„Ar trebui să aibă aceeași șansă. Se va organiza Evaluarea Națională pentru copiii care sunt bolnavi, care sunt găsiți cu febră, care sunt izolați cu familia la domiciliu, care sunt într-o localitate sau cartier în carantină, numai pentru aceștia se organizează o a doua sesiune, începând din 29 iunie”, a completat președintele.

„În privința bacalaureatului, cu siguranță e posibil să fie copii cu diferite probleme. Pentru a putea rezolva paușal chestiunea, se va organiza o a doua sesiune în august și acești copii vor putea să participe la a doua sesiune, în august”, a adăugat Iohannis.

Șeful statului a subliniat că Evaluarea Națională din acest an va avea o a doua sesiune numai pentru copiii bolnavi sau izolați, la momentul la care are loc prima sesiune.

(Redactor: George Costiță)

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri