Iohannis: Încurajez părinții să-și trimită copiii la școală, dacă sunt sănătoși. E inadmisibil să avem o generație pierdută

Data actualizării: Data publicării:
elevi cu masti de protectie in clasa
Elevi cu măști de protecție în clasă. Foto: GettyImages

Președintele Klaus Iohannis spune că școala trebuie să înceapă, cu reguli speciale pentru pandemia de coronavirus. El adaugă că îi încurajează pe părinți să-și trimită copiii la școală, dacă aceștia sunt sănătoși.

Am constatat la toți părinții o preocupare intensă, corectă, față de sănătatea copiilor. Nu văd niciun fel de problemă aici. Evident că în situația de epidemie, părinții vor urmări exact starea de sănătate a copiilor și sigur că au partea lor de răspundere, nici aici nu văd o problemă. Îi încurajez pe toți să-și trimită copiii la școală dacă sunt sănătoși. Dacă nu sunt sănătoși, să-i țină acasă și să consulte medicul de familie. Atât de simplu este. Nu trebuie să căutăm soluții sofisticate birocratice, dar fiecare trebuie să-și asume rolul și răspunderea care îi revine: și părinții, și școala, și autoritățile locale”, a spus Klaus Iohannis, într-o conferință de presă.

Când un elev acuză simptome, trebuie trimis la medic, în situația unei epidemii, cu atât mai mult”, a adăugat el.

Este clar că școala nu va începe ca de obicei, când lumea se aduna în curtea școlii. Școala trebuie totuși să înceapă, pentru că este inadmisibil să avem o generație pierdută. Deja, în mediile de specialitate se vorbește despre a preveni generația pandemiei. Copiii trebuie să meargă la școală, trebuie să învețe, să se întâlnească cu alți copii de vârsta lor. Pentru a face posibil acest lucru, este nevoie de regulamente, de proceduri speciale și la acestea lucrează Ministerul Educației și Ministerul Sănătății. Există proiecte de regulamente, se discută și, într-un timp foarte scurt, cu siguranță vor fi aprobate și făcute publice”, a mai spus Iohannis.

Măsurile nu sunt complicate. Lumea să nu-și imagineze că va apărea o carte groasă de reguli. Nu, măsurile de bază sunt aceleași: masca, distanța, igiena. Restul sunt chestiuni de specialitate”, a adăugat președintele.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri