Jumătate dintre elevi nu fac sport

Data publicării:
sport

Jumătate dintre elevii din România sunt în prezent scutiţi medical de ora de sport. De vină sunt părinţii, spun oficialii ministerului. În plus, nu există un mod de a controla modul în care medicii acordă aceste adeverinţe.

„I-am rugat pe colegii de la Ministerul Sănătăţii să intervină pe lângă Colegiile Medicilor pentru a-i sensibiliza în legătură cu gravele pericole care ne pasc dacă nu suntem atenţi cu acest lucru”, a spus Gabriel Ispas, secretar general adjunct în Ministerul Educaţiei.

Ideea le surâde şi profesorilor de sport, care vor să introducă la clasele de liceu un certificat de competenţe sportive. Mai mult, şi studenţii ar putea fi obligaţi să obţină acest certificat, fără de care nu ar putea susţine examenul de licenţă.

„Copiii noştri sunt fruntaşi la băut băuturi dulci, sunt fruntaşi la statul la televizor şi calculator şi sunt pe ultimele locuri la mişcare, mişcare în general”, a explicat Cristina Vladu, consilier în Ministerul Sănătăţii.

Ministrul Tineretului şi Sportului recunoaşte că tinerii nici nu au unde face sport. „Toate terenurile sau majoritatea terenurilor din curtea şcolilor sunt concesionate. Deci şi dacă vrei să alergi, nu mai ai unde”, Nicolae Bănicioiu, ministrul Tineretului şi Sportului.

„Asta este o luptă continuă şi trebuie să fie o luptă continuă, de a-i scoate din casă, de a le arăta ce înseamnă mişcarea şi ce înseamnă sportul, a subliniat Virgil Stănescu, baschetbalist

Ideea va fi promovată în cadrul unui cros, care ar urma să fie organizat în Bucureşti, pe 26 mai.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri