JURNAL PENTRU COPII. Lecții de viață, de la oamenii mari: SMURD și Jandarmerie

Data publicării:
jandarmi

Câțiva copii au venit la un curs organizat de SMURD, unde au învățat cum să acorde primul ajutor, ce înseamnă o urgenţă şi la cine trebuie să apeleze atunci când apare o situaţie neprevăzută.

Copiii au învățat cum trebuie să reacţioneze în faţa unor situaţii de urgenţă.

„Să ştie cum să apeleze un serviciul de urgenţă, ce să spună, pentru că şi pentru cei din spatele telefonului sunt importante detaliile”, a afirmat medicul Ioana Teleanu.

„Este bine să ştie că operatorul de la 112 îi este prieten şi că o să facă tot posibilul să îi ofere ajutorul şi să trimită echipajele de urgenţă cât mai repede la faţa locului”, a completat un reprezentant al Serviciului 112.

Copiii au învăţat să facă deosebirea dintre urgenţă şi situaţiile mai puţin periculoase.

Micuţii sunt încurajaţi să sune la numarul unic 112 oricând se întâlnesc cu situaţii neprevăzute, care se pot transforma în evenimente nedorite. Atenţie, însă! Folosirea abuzivă este aspru pedesită!

După ce copiii au învăţat cum trebuie să reacţioneze în faţa eventualelor situaţii neplăcute, a urmat cel mai aşteptat moment! Elicopterul SMURD a aterizat printre ei şi s-au putut urca în „ambulanţa zburătoare”.

Copiii, indiferent de vârstă, trebuie să înţeleagă că angajaţii SMURD, fie că vorbim de cei care preiau apelurile de urgenţă, fie de medicii de pe ambulanţe sau pompierii din autospeciale, nu sunt altceva decât nişte prieteni, gata să sară în ajutor la nevoie.

Jocul de-a hoții și vardiștii

Câţiva copii au avut parte de o experienţă pe care o vor ţine minte multă vreme de acum înainte! Jandarmii i-au învăţat cum să se ferească de oamenii răi!

Micuţii au fost de-a dreptul încântaţi de întâlnirea cu oamenii legii, așa că visează, deja, la ziua în care vor ajunge jandarmi!

„În general le dăm explicaţii concrete legate de logistică pe care o folosim în mod constant în misiunile noastre, dar, de asemenea, ţinem cont şi de întrebările acestora care sunt cât se poate de imaginative”, a spus Florian Toader, negociatorul Jandarmeriei din București.

Unul dintre cele mai aşteptate momente a fost cel în care copiii au probat măştile de gaze!

Întâlnirea cu jandarmii a fost o experienţă pe care nu o pot uita, recunosc cei mici! De aceea, oamenii în uniformă le-au promis copiilor că de acum înainte se vor întâlni cât mai des cu putinţă. În plus, până pe data de 4 mai vă puteţi întâlni cu jandarmii la Fabrica iepuraşilor!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri