Jurnal pentru copii. România, „acasă” pentru doi profesori britanici

Data publicării:
jpc

S-au născut în Marea Britanie, au predat în Regat, dar s-au îndrăgostit iremediabil de România. Victoria și Joshua sunt doi profesori pentru care „acasă" are acum miros de cozonac și sunet de colinde românești. Iar elevii lor le demonstrează în fiecare zi cât de frumoasă este țara noastră. Cum arată România prin ochii dascălilor străini, aflați duminică, la Jurnal pentru copii.

Acasă. Așa descrie Victoria Foster, într-un singur cuvânt, România. Prima dată a ajuns în ţara noastră în urmă cu 7 ani şi a știut din prima clipă că vrea să rămână. Acum este profesoară la Avenor college.

Victoria Foster, profesoară la școala primară Avenor: Am fost în toată țara, am vizitat foarte multe locuri diferite și nicăieri nu m-am simțit mai „acasă" decât aici.

Fascinația României l-a cuprins și pe Joshua, tot profesor de engleză în București, la Avenor College. Contrastele din țara noastră l-au intrigat, l-au făcut să fie curios și să-și dea seama că România are foarte multe de oferit străinilor care au răbdare să o descopere.

Joshua Norris, profesor de engleză la Avenor College: Nu poți nega istoria României, combinația absolut fantastică între zona industrială a Bucureștiului și frumusețile fantastice din zonele Bran și Brașov.

Pentru Victoria și Joshua sărbătorile și tradițiile românești au un farmec aparte. La fel și costumul popular, de care sunt mândri și pe care îl poartă cu drag de câte ori au ocazia.

Victoria Foster, profesoară la școala primară Avenor: Le ador! Iubesc dansurile și cântecele, totul este atât de frumos! Pentru că e plin de emoție, totul e din inimă, din suflet, iar dansurile sunt non stop, durează la nesfârșit. Nu-ți mai trebuie yoga și nici fitness, doar încearcă niște dansuri românești și gata!

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri