Lege adoptată tacit. Educaţia sexuală în şcoli, fără acord, interzisă

Data publicării:
scoala

Termenul de adoptare de către Senat a proiectului de lege prin care este interzisă educaţia sexuală în şcoli fără acordul scris al părinţilor s-a împlinit pe 5 decembrie, astfel că proiectul va ajunge în sesiunea următoare la Camera Deputaţilor, forul decizional.

scoala

Termenul de adoptare a trecut fără ca proiectul să fi primit raportul Comisiei pentru învăţământ.

Proiectul a fost iniţiat de către deputatul independent Ninel Peia. Articolul 1 prevede că ”se interzice predarea către elevii din învăşământul preşcolar, primar şi gimnazial a unor informaţii şi cursuri cu privire la educaţia sexuală fără acordul scris al părinţilor sau tutorelui”.

Cei care încalcă această prevedere riscă închisoare de la 3 luni la 2 ani sau amendă.

Peia susţine, în expunerea de motive, că educaţia sexuală făcută la vârste fragede riscă să traumatizeze copiii. ”Există deja şcoli unde copile de 10 ani pleacă ruşinate de la aceste «cursuri», sunt băieţi care nu mai înţeleg ce este aceea o familie sau de ce nu e nimic rău să ai sentimente erotice pentru Ionel şi nu pentru Diana. Aceste vlăstare (...) sunt traumatizaţi de informaţii care nu sunt, nu au fost şi nici nu vor fi specifice unei copilării normale, a singurei faze din viaţa fiecăruia care a fost binecuvântată cu miracolul inocenţei”, crede Ninel Peia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri