Licean lovit cu piciorul de o profesoară, într-un liceu din Braşov

Data publicării:
elev lovit

„Ieşi! Să nu te mai văd!

Ce aveţi doamnă? Ce aveţi?”

Scena a fost filmată cu telefonul mobil în sala de clasă a celui mai bun liceu din oraşul Victoria, judeţul Braşov. La ora de informatică, băiatul de clasa a XII-a a insistat ca profesoara să îi verifice un exerciţiu. Iritată de gălăgia din clasă, femeia se îndreaptă vijelios către adolescent, pe care îl loveşte şi îi cere să iasă din încapere. Incidentul i-a luat prin suprindere pe elevi care îi iau însă apărarea dascălului.

„Eram toţi puţin agitaţi şi tot o chemam pe la calculatoare şi firesc şi-a pierdut calmul”.

„Toată clasa avem o vină colectivă. Că a fost gălăgie şi doamna nu a putut să se desfăşoare cum trebuie”.

Profesoara de informatică este din Făgăraş şi predă de doar doi ani la liceul din Victoria. Nu a vrut să vorbească despre incident dar din spusele conducerii şcolii este la prima abatere de acest fel şi mai mult decât atât şi-ar fi recunoscut vina în faţa colegilor profesori.

Deşi elevul nu a depus plângere, atât superiorii ei cât şi inspectoratul şcolar au început o anchetă.

Gabriela Lepăda, director: „A încălcat şi codul de etică profesională, care spune clar că elevii nu pot fi bătuţi. Se va stabili gradul de vinovăţie şi în funcţie de acest lucru va fi pedepsită”.

Victor Vijoli, inspector general adjunct ISJ Braşov: „Profesoara respectivă este analizată de comisia de disciplină. Se iau măsurile disciplinare corespunzătoare”.

Filmarea s-a răspândit şi peste hotare.

Silvia Doriana Souca, psihoterapeut specialist în lucrul cu copiii: „Chiar dacă este provocat de elevi este obligat să înţeleagă situaţia şi să nu acţioneze violent. Ăsta e cel mai important lucru”.

Profesoara poate scăpa cu un avertisment sau în cel mai rău caz poate rămâne fără loc de muncă. Nu va fi însă singura ce va fi trasă la răspundere Eleva care a filmat scenele va fi pedepsită pentru că a încălcat regulamentul intern al şcolii şi a folosit telefonul mobil în timpul orei.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri