Liceu cu rată de promovare de 100%. Un singur elev s-a înscris la Bacalaureat

Data publicării:
AbsolventBac

26 de elevi ar fi trebuit să termine clasa a XII-a la Liceul din Târnava. Doar 10 dintre ei au reuşit. Dar la Bacalaureat s-a înscris un singur elev, Teodor Matei. Băiatul i-a surprins pe profesori când l-au văzut, zi de zi, la fiecare probă de examen.

Este extrem de ambițios. E un copil reușit, care s-a adaptat rapid la noile condiții de la noi din țară. Bate elevii buni din liceele bune”, spune Gheorghe Lupașcu, profesor la Liceul Tehnologic.

Părinţii lui Teodor Matei au plecat în Spania şi l-au lăsat de mic în grija bunicii. Când a împlinit 12 ani, l-au luat cu ei în Palma de Mallorca şi l-au înscris la şcoală acolo. După trei ani s-a întors în România. 

Visam să vin acasă. Mă simt mai bine aici, mai liber. Am timp să fac lucrurile cum vreau eu”, spune Teodor Matei, absolvent.

Sunt foarte mândră. Mă așteptam să ia bacul, dar nu m-am gândit chiar așa. Nu i-a fost usor, s-a pus pe învățat ca lumea, spune Lucia Matei, bunica elevului. 

La revenirea în ţară, Teodor Matei s-a înscris la Liceul Tehnologic din Târnava, unde şi-a echivalat primii trei ani de liceu făcuţi în Spania. Jumătate de an a învăţat mult pentru a-şi duce visul la bun sfârşit. Şi a reuşit: a obţinut note de peste 9 la română şi la matematică. Singurul lui regret este că n-a învăţat mai mult şi la biologie, unde a luat nota 6,85.

Teodor Matei vrea să meargă la facultate să studieze ingineria în domeniul auto.

Rata de promovare în judeţul Sibiu a fost de 69,02%, cu aproape şase procente mai mare decât anul trecut.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri