Liceu executat silit chiar în timpul bacalaureatului, de către firma unui fost profesor

Data publicării:
muncitori cara

Mobilierul a fost luat din liceu în timpul probei de competenţe lingvistice, sub ochii miraţi ai profesorilor şi ai elevilor.

„Au luat mobilierul, aparatură, calculatoare. Cancelaria este goală, biroul directorului - gol, nu avem bănci, scaune, imprimante, xeroxuri, au luat absolut tot”, spune Olguţa Bâlea, directoarea Liceului „Ghe. Munteanu Murgoci" din Măcin.

Elevii au fost cei care au pus mâna pe telefon şi au alertat profesorii.

Elevii m-au sunat disperaţi că n-au unde să susţină bacalaureatul. Eu am crezut că este o glumă, le-am spus: staţi liniştiţi că probabil se renovează”, spune profesoara Gilda Preda.

Cel care a executat silit liceul este chiar un fost profesor, patron al unei firmei de construcţii care a făcut lucrări de reabilitare din 2007. Pentru că nu şi-a primit toţi banii, a dat în judecată unitatea de învăţământ şi a câştigat. 300.000 de lei trebuia să plătească liceul, cu tot cu penalităţi.

„Toţi dau din umeri. Inspectoratul cu Ministerul Educaţiei spun că trebuie să plătească Consiliul Local, pentru că reţeaua şcolară aparţine de Consiliul Local. Consiliul Local, primarul, spun că în primul rând n-au bani”, spune directoarea liceului.

„Vinovat putem spune că este cel care a dat curs proiectului de reabilitare fără a avea sursa de finanţare. Adică Ministerul Educaţiei”, spune primarul din Măcin, Nicolae Topoleanu.

„Consiliul Local Măcin este singurul abilitat şi singurul legal să facă rezolvarea”, spune, pe de altă parte, Dumitru Damian, inspector general al ISJ Tulcea.

Pentru că nu și-a recuperat datoriile, firma de construcţii vrea să ridice şi echipamentele din laboratoare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri