Liceul cu un singur promovat la Bacalaureat, în 5 ani

Data actualizării: Data publicării:
examen agerpres crop bacalaureat
FOTO: Agerpres

Un singur absolvent al unui liceu din Gorj a promovat bacalaureatul, anul acesta. Şi a făcut-o în a doua sesiune, ale cărei rezultate finale au fost afişate ieri după-amiază. Evident, se caută vinovați pentru această situație. Părinţii şi primarul localităţii în care funcţionează liceul dau vina pe profesori. De cealaltă parte, dascălii se plâng că elevii nu vor să înveţe.

6,35. Este media care a făcut-o fericită nu doar pe Diana, ci şi întreaga comună în care locuieşte. Adolescenta este singura elevă a liceului din Turburea care a promovat Bacalaureatul.

Reporter: La matematică a fost mai greu?

Diana Drăgoescu, absolventă: Sincer, da. Am picat prima dată şi am dat a doua oară. M-am blocat. Eram în stare de şoc, dar m-am simţit mândră.

Cristina Drăgoescu, mama Dianei: Sora ei a ajutat-o. I-a cerut ajutorul de fiecare dată. Când le spun că e singura din tot liceul e mirarea mare.

Liceul din Turburea a fost înfiinţat în urmă cu 5 ani şi, până acum, nu a avut niciun absolvent care să fi promovat şi Bacalaureatul.

Simona Cocoranu, profesor: Oricât de mult am munci... Efortul nu trebuie să vină doar din partea profesorului. Elevii trebuie să depună mai mult efort şi să trateze cu seriozitate acest examen.

Maria Cojocaru, profesor: S-au făcut ore suplimentare pentru pregătirea lor. Deşi a promovat un singur elev Bacalaureatul, eu sunt mulţumită la disciplina mea.

Nici primarul comunei nu are diplomă de Bacalaureat. Vrea însă ca elevii liceului să promoveze examenului şi dă vina pe profesori, care nu şi-ar face treaba.

Ion Bîrcă, primarul localităţii Turburea: Se ducea până la şcoală, făcea o oră şi după o oră, omul pleca acasă. Despre ce vorbim? Ce învaţă un copil? Până serveşte cafeluţa domnul profesor, mai stau de vorbă, a trecut ora. Păi se văd postările lor pe Facebook cu orele. Se văd. Sunt lucruri care se văd.

Localnică: Copiii se plâng de profesori, nu de ei că ei îşi dau toată silinţa. Dacă profesorii nu-şi dau interesul...

Anul acesta, la prima sesiune de examen s-au înscris 21 de absolvenţi ai liceului din Turburea. Nu a promovat niciunul. La a doua sesiune s-au mai prezentat doar 6.

În judeţul Gorj, 1.000 de candidaţi au susţinut Bacalaureatul de toamnă. 300 dintre ei au obţinut medii de promovare, peste 6.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri