Liceul unde se predă diplomația

Data publicării:
eleva lauder reut

Excelenţă în educaţie - aceasta este misiunea complexului educaţional Lauder-Reut din Bucureşti. Complexul care a fost înfiinţat acum 17 ani oferă elevilor programe unice. Printre acestea sunt cele de diplomaţie, media, afaceri internaționale sau protocol.

Tova Ben Nun-Cherbis, președintele complexului Lauder-Reut, explică: „Am constatat că familiarizarea copiilor cât mai devreme, la liceu, o să-i ajute în ce direcție vor să meargă, în ce direcție vor să aleagă. Noi de fapt ce facem, îi pregătim pentru viitor. Îi pregătim în ce meserie ar vrea să profeseze. Și am văzut că - prin internship-uri - am văzut mai mulți copii care s-au canalizat spre relații internaționale. Cursul ăsta este organizat de către profesori, doctori universitari, în parteneriat cu MAE și cu IDR. Sunt diplomați de meserie și aduce la copii experiența lor ca diplomați”.

Experienţa diplomatică pare să fascineze elevii de la liceul Lauder. Ei nu sunt doar participanţi pasivi la orele de diplomaţie, ci se implică activ în proiecte anuale. Anul acesta, ei au realizat simulări ale sesiunilor comisiilor ONU, ca adevăraţi diplomaţi ai diferitelor ţări.

Robert Raicu, clasa a X-a: „Diplomaţia este extrem de interesantă pentru că este foarte vie, există foarte multă mişcare când vine vorba de diplomaţie. Sunt întotdeauna evenimente noi, date noi care vin din tot felul de locuri ale lumii. Pentru a înţelege diplomaţia trebuie să înţelegi mai multe culturi, să înţelegi istoria, geografia. De aceea este foarte interesant. Iar munca de diplomat e foarte importantă. În principal pentru că îţi ajuţi ţara şi pentru că faci un lucru cu adevărat bun pentru toată comunitatea internaţională”.  

Simulările din acest an s-au axat pe tema aderării Crimeei la Federaţia Rusă. Deşi tensiunile nu s-au aplanat în această chestiune, tinerii sunt convinşi că vor fi găsite soluţiile.

Robert Raicu: „Eu sunt sigur că de fiecare dată toate părţile doresc să negocieze, doresc să ajungă la un punct de înţelegere. Uneori, anumiţi oameni sau anumite state „sar calul”, dar până la urmă se ajunge la o înţelegere. Şi asta s-a întâmplat întotdeauna de-a lungul istoriei”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri