Listă nouă de admitere la UMF Iași, după scandalul punctajelor fraudate

Data publicării:
umf iasi

Toate cele 951 de dosare depuse de candidaţii străini au fost reevaluate, după ce au apărut informaţii conform cărora 94 de tineri ar fi plătit pentru ca notele să le fie mărite şi, astfel, să intre pe lista celor admişi.

Au fost viciate în mai multe moduri. În primul rând s-a falsificat în mod grosolan punctajul scris, în loc de 33 făcea 48. Din pix. E cineva aici care spunea 27 şi computerul scria 47”, a spus Dragoş Pieptu, fostul rector al UMF Iaşi.

Noi ştim care a fost mecanismul de introducere a notelor, dar sistemul de împărţire a responsabilităţilor a fost atât de bine făcut... Pe un singur calculator la care avea acces toată lumea, după părerea noastră, pentru ca descoperirea celui care a făcut frauda să fie atent acoperită”, a spus Gabriel Dimofte, preşedintele Senatului UMF Iaşi.

23 din cei 94 de candidaţi suspectaţi au apucat să se înmatriculeze.

Deja semnaseră contractele şi actul intrase în circuitul civil. Doar instanţa poate să dispună anularea actului respectiv. Vorbim despre 10 studenţi la medicină în limba franceză, respectiv 13 studenţi la medicină în limba engleză”, a spus Gabriel Ispas, şef de cabinet al ministrului Educaţiei.

La UMF este în curs în acest moment şi o anchetă a DNA. Principalul suspect este secretarul şef al universităţii, care a fost suspendat din funcţie.

Citiţi şi

Admitere anulată la UMF. Vor fi reevaluate toate dosarele eligibile la admiterea din vară

Rectorul UMF Iași a demisionat în plin scandal al admiterii studenților străini


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri