Sari la conținut

Liviu Pop, atacat de coordonatorul lotului olimpic de matematică

Editorii manualelor auxiliare sunt nemulţumiţi că ministrul Educaţiei a interzis folosirea acestora în şcoli până când nu sunt autorizate din nou. Coordonatorul lotului olimpic de matematică se arată surprins de decizie, iar părinţii spun că vor continua să cumpere renumitele culegeri. Liviu Pop ameninţă însă că dacă vreo şcoală îi încalcă ordinele, anunţă poliţia.

Profesorul Radu Gologan, coordonatorul lotului olimpic de matematică este intrigat de decizia ministrului, care a interzis inclusiv folosirea vestitei Gazete Matematice care apare de 120 de ani.

Radu Gologan: „Politica intrării cu bocancul într-un domeniu delicat: învăţământul la egalitate pune un auxiliar care poate nu este recomandabil, dar trebuie discutat, cu o revistă care e un monument al culturii române!”

Interdicţia pentru auxiliare este valabilă până la acreditarea acestora de o comisie a Ministerului Educaţiei. Cu toate acestea, părinţii folosesc în continuare manualele ajutătoare. Mulţi dintre ei au mers special la cumpărături la târgul de carte şcolară.

Liliana Gavrilă, părinte: „Suntem liberi că facem ceea ce este bine pentru copilul nostru şi noi folosim în continuare, cât se poate.”

Editurile se plâng însă că au rămas cu stocuri mari.

Bogdan Bălceanu, de la Editura Nominal: „Este o situaţie dramatică aş putea spune”.

Pe de altă parte, Ministrul Educaţiei a revenit cu precizări despre problema manualelor auxiliare: evaluarea începe săptămâna viitoare.

Liviu Pop: „Nu facem altceva decât punem în concordanţă legea educaţiei naţionale cu tot ceea ce înseamnă auxiliare”.

Auxiliarele nu mai sunt valabile de la începutul lunii trecute când au fost interzise prin ordin de ministru.