Mai multe ore în gimnaziu. Ministrul Educaţiei: Varianta ţine cont de voinţa societăţii  

Data publicării:
Adrian Curaj ministrul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice agerpres 8280563

 

FOTO Agerpres

„Cred că planul cadru pe care l-am prezentat este cea mai bună variantă posibilă astăzi, ținând cont de voința societății și posibilitățile actuale.

Tot ceea ce proiectăm referitor la învățământul gimnazial este orientat către profilul absolventului. ”Miracolul” așteptat ține de noi, de pașii sistematici pe care îi vom face predictibil, cu inovare și responsabilitate, fără a mai pune în joc viitorul copiilor noștri.

Pe de altă parte, nu acest plan cadru este cheia noii paradigme, ci programa școlară și efortul profesorilor. De aceea decizia de astăzi este începutul unui nou proces: acela de elaborare a programelor școlare, un efort inter- și trans-disciplinar”, a scris ministrul Educaţiei pe pagina sa de Facebook.

Noul plan-cadru pentru orele de curs ale elevilor de gimnaziu a fost prezentat astăzi la Ministerul Educaţiei. În ciuda temerilor din dezbaterea publică, nu au dispărut studiul muzicii şi al artelor plastice, şi nici nu s-a micşorat numărul orelor de istorie. De fapt, în total, noul plan permite creşterea numărului maxim al orelor de curs de la 30 la 34 săptămânal.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri